Productschap Margarine


19.11.2004

Inleverdatum EBP wordt op 1 december gesteld

Op een vorige week gehouden bijeenkomst van het MJA2-Platform is besloten de uiterste datum van inleveren van het Energiebesparingsplan (EBP) vast te stellen op 1 december a.s. Oorspronkelijk was dit 1 oktober, maar dit bleek voor veel bedrijven onhaalbaar.

In genoemd platform overleggen alle industrietakken met een MJA2 met de rijks-, provinciale en gemeentelijke overheid en SenterNovem. SenterNovem zal op 1 december toetsen of bedrijven aan alle drie resultaatsverplichtingen uit de MJA2 hebben voldaan, te weten:
* tijdig inleveren van de jaarlijkse monitoringgegevens;
* invoeren van een bepaald niveau van energiezorg (bedrijven die wel genoeg punten hebben, maar nog belangrijke onvolkomenheden krijgen een jaar extra; komend jaar wordt in opdracht van het MJA2-Platform door Novem onderzocht of de meting moet worden vereenvoudigd);

* tijdig inleveren van het EBP (in 2004 en 2008).

SenterNovem informeert het bedrijf, Productschap MVO en het Ministerie van LNV als het bedrijf is tekortgeschoten in het naleven van de verplichting(en). Bedrijven ontvangen vervolgens binnen twee weken een brief van LNV over een uitzettingsprocedure. De bedrijven wordt aangeboden om binnen een afzienbare termijn alsnog het EBP aan te leveren of beargumenteerd uitstel aan te vragen onder vermelding van een nieuwe realistische nieuwe inleverdatum.

Nadere informatie wordt verstrekt door Frank Bergmans, tel. 070-3195150, e-mail bergmans@mvo.nl, of Jos Nizet van SenterNovem, tel. 046-4202231, e-mail j.nizet@novem.nl.