Gemeente Helmond


---

Nieuw parkeerregime voor straten grenzend aan centrum

Per 1 december betaald en vergunninghouders parkeren ingevoerd Na enkele aanloopproblemen wordt per 1 december van dit jaar de nieuwe parkeerregeling -geldend voor een aantal straten grenzend aan het centrum- definitief ingevoerd. Deze regeling bestaat uit een combinatie van betaald parkeren en vergunninghouders parkeren. Aanvankelijk zou het nieuwe parkeerregime per 1 oktober jl. worden ingevoerd. Maar door een aantal technische problemen heeft de invoering twee maanden vertraging opgelopen.

* Aanleiding

* Maatregelen

* Vrije parkeerplaatsen

* Betreffende bewoners ontvangen nog een brief
* Nog geen vergunning?

* Restitutie van ten onrechte betaalde vergunning

Aanleiding
In het Helmonds centrum geldt een betaald parkeerregeling. Hierdoor wijken veel automobilisten uit naar gratis parkeerplaatsen net buiten het stadshart. Met als gevolg dat bewoners en bestemmingsverkeer in dit gebied hun autos vaak niet meer vlak bij huis of bij de zaak kunnen parkeren. De gemeente heeft hierop parkeermaatregelen voorgesteld, die tijdens informatieavonden met betreffende bewoners besproken zijn. Dit heeft geresulteerd in een definitieve parkeerregeling, die per 1 december ingevoerd gaat worden.

Maatregelen
Het gebied waar de nieuwe parkeerregeling voor geldt, bestaat uit twee delen:

1. In onderstaande straten is een combinatie van betaald parkeren en vergunninghouders parkeren.

* Hemelrijksestraat,

* Beelsstraat,

* Penningstraat,

* Zuiderstraat,

* Kluisstraat,

* Tiendstraat en Tiendplein,

* Jan Agtenstraat,

* Hemelrijksdijkje.


2.
In onderstaande straten zijn alléén vergunninghouders parkeerplaatsen. Hier zijn dus geen betaald parkeerplaatsen in het openbaar gebied.
* De Waart en Waartplein,

* Matthijs Vermeulenstraat,

* Eikendreef,

* Trambrugweg

* Oude Huys.

Je kunt in dit gebied wel betaald parkeren in de Boscotondoparkeergarage en de Cityparkeergarage.

Vrije parkeerplaatsen
Het is mogelijk om als bewoner van bovenstaande straten één vergunning aan te vragen. De vergunninghoudersplaatsen zijn met borden aangegeven. Daarnaast zijn er in enkele straten ook nog vrije parkeerplaatsen. Daar waar geen parkeerborden staan is het vrij parkeren. Hierbij moeten automobilisten zich wel aan de algemeen geldende verkeers- en parkeerregels houden. De parkeerwachten gaan actief toezien op naleving van bovenstaande parkeerregeling

Betreffende bewoners ontvangen nog een brief
De bewoners waarvoor de parkeerregeling geldt, krijgen een brief met de exacte maatregelen in hun straat.

Nog geen vergunning?
Bewoners in het vergunninghoudersgebied kunnen bij de gemeente een vergunning aanvragen als aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. Informatie hierover kan opgevraagd worden bij: Gemeente Helmond, Team Vergunningen Particulieren, tel. 0492 587777. De vergunning kost 30 euro per kwartaal.

Restitutie van ten onrechte betaalde vergunning Mensen die reeds een vergunning hebben aangeschaft binnen het combinatiegebied betaald parkeren/vergunninghouders parkeren (Hemelrijksestraat, Beelsstraat, Penningstraat, Zuiderstraat, Kluisstraat, Tiendstraat, Tiendplein, Jan Agtenstraat en Hemelrijksdijkje) krijgen het bedrag over de maanden oktober en november terugbetaald. Zij ontvangen hierover nog een brief waarin precies staat uitgelegd hoe de teruggave geregeld is.
---

| |