Provincie Zeeland


Zeeuwen worden naar hun mening gevraagd tijdens debatmiddag

Op woensdag 1 december a.s. van 14.00 tot 17.00 uur organiseert de Provincie Zeeland in samenwerking met Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten in Theater de Mythe in Goes een discussiemiddag over een seniorenstad in Zeeland. De Provincie Zeeland wil graag horen wat Zeeuwen vinden van dit idee. De conclusies van de discussie worden meegenomen in het Integraal Omgevingsplan en het Provinciaal Sociaal Economisch Beleidsplan.

De discussiemiddag begint om twee uur met een toelichting door de heer ir. Alex Sievers van zijn rapport Ik ben al heel lang bij de tijd. Vervolgens belichten de heer drs. Paul Bleuminck van Buck Consultants en de heer dr. Dick van der Wouw van Scoop de kansen en bedreigingen voor een seniorenstad in Zeeland vanuit de economische en de sociaal-culturele invalshoek. Daarna leidt de heer Peter Joosse een discussie met een panel samengesteld uit vertegenwoordigers van diverse overheden en maatschappelijke organisaties. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om de discussiemiddag bij te wonen en kunnen zich tot 24 november opgeven via e-mail rmw@zeeland.nl of telefonisch 0118-631997. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Half september heeft Inbo de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar het draagvlak voor een seniorenstad in Nederland. In het rapport Ik ben al heel lang bij de tijd geeft dit bureau aan dat Zeeland een kansrijke provincie is voor een seniorenstad. Volgens dit rapport is een seniorenstad een stad voor 55-plussers. Mensen die actief en maatschappelijk betrokken zijn, die houden van gezelligheid en die zich willen ontplooien. Geen stad achter een muur, los van de samenleving, maar een gebied met een eigen identiteit in een netwerk van andere steden of gebieden. Volgens het bureau zou de vestiging van een seniorenstad in Zeeland om twee redenen interessant kunnen zijn: de seniorenstad kan een economische trekker zijn en de provincie wordt vaak geassocieerd met rust, ruimte en recreatie.

5 november 2004, Ingrid de Kubber, tel.: (0118) 631824, nr. 108/04