Ingezonden persbericht

Software AG benoemt Peter Kürpick

Nieuwe CTO XML Business Integration komt van SAP

NIEUWEGEIN, 20041129 -- Software AG heeft Peter Kürpick benoemd als Chief Technology Officer met volledige verantwoordelijkheid voor de divisie XML Business Integration. Per 1 april 2005 zal hij deze positie in de Raad van Bestuur van Software AG gaan vervullen.


Peter Kürpick (38) werkt momenteel bij SAP, waar hij als Senior Vice President verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van SAP integratie technologie in zes ontwikkelcentra op verschillende plaatsen in de wereld. Dr. Kürpick heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling van applicatie- en systeemsoftware. Dit combineert hij met praktijkervaring in productmarketing, go-to-market strategieën, klantspecifieke projecten en het aansturen van internationale ontwikkelcentra.

"De komst van Peter Kürpick versterkt de business unit XML Business Integration enorm", stelt Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. "Software AG richt zich op de integratie van bestaande informatiesystemen om zo één coherent beeld te vormen van relevante informatie uit verleden, heden en toekomst."

Peter Kürpick heeft een dokterstitel in de theoretische fysica. Hij heeft zijn studieperiode afgerond met een drie jaar durend onderzoek in de VS. Hij startte zijn carrière als software ontwikkelaar bij het ABAP R/3 ontwikkelcentrum van SAP. Peter Kürpick is ook executive assistant geweest voor Prof. Dr. Hasso Plattner, voormalig co-CEO van SAP AG, voordat hij hoofd van het SAP-integratie ontwikkelcentrum werd.


Over Software AG
Software AG integreert informatiesystemen en applicaties en biedt zo een real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open-systeem omgevingen. Centraal hierbij staan de producten Adabas, Natural, EntireX en Tamino. Meer dan 2400 Software AG-medewerkers in 59 landen ondersteunen wereldwijd ruim 3000 klanten. Software AG heeft vier regionale R&D-centra in drie continenten. Sinds haar oprichting in 1969 is Software AG marktleider in systeemsoftware in Europa. Het hoofdkantoor van Software AG staat in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 000330002 / SOW). Software AG noteerde in 2003 een omzet van 422 miljoen euro.




Ingezonden persbericht