Landstede Open Huis


Kleine Knager Keuring bij Kleindierententoonstelling

De kleindierententoonstelling van de Zwolse Kleindieren Club wordt dit jaar groter van opzet dan ooit. In de ZBC hal zijn vrijdag en zaterdag bijna zevenhonderd dieren te zien. Bijzonder is dat bezoekers ditmaal hun eigen knaagdier kunnen meenemen voor een keuring.

IFRAME: /includes/rondehoek.asp?imgid=343&frame=P343

De samenwerking tussen de kleindierenclub en de onderwijsorganisaties Landstede en AOC De Groene Welle heeft haar vruchten afgeworpen. Vorig jaar werd de traditionele kleindierenkeuring uitgebouwd tot een happening voor iedereen die van dieren houdt, dit jaar gooien de partners er nog een schepje bovenop.

In de ZBC hal aan de Ossenkamp zijn in totaal 690 konijnen, cavias, watervogels, hoenders en dwerghoenders te zien. In de knuffelhoek mogen dieren worden geaaid en op schoot worden genomen. Wie zijn eigen cavia of konijn meeneemt kan die gratis laten onderwerpen aan de Kleine Knager Keuring.

Bedrijven en opleidingen die rechtstreeks of zijdelings met dieren hebben te maken, presenteren zich twee dagen lang met eigen stands. De tweedaagse kleindierenshow heeft ook een educatief doel. Studenten van de opleiding Dierverzorging van Landstede krijgen een gastles van een keurmeester en gaan daarna op excursie naar de tentoonstelling om te bekijken hoe de keurmeester in de praktijk werkt.

Studenten van AOC De Groene Welle hebben samen met docenten een diervriendelijke tuin ontworpen van vijftig vierkante meter groot, die tijdens de beurs is te bekijken. De kleindierententoonstelling is vrijdag geopend van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De ZBC hal ligt aan de Ossenkamp.