Akzo Nobel

Akzo Nobel ontplooit International Paint-activiteiten in Japan

Arnhem, 1 november 2004 Akzo Nobels onderdeel International Paint, s werelds grootste leverancier van scheepsverven en beschermende coatings, ontplooit in Japan nu alle bedrijfsactiviteiten. Na meer dan 25 jaar op indirecte wijze zaken te hebben gedaan in Japan, is tijdens een openingsceremonie in Tokio de vorming van International Paint Japan formeel bekendgemaakt en de status van deze onderneming als volwaardig lid van de Japanse scheepsbouwindustrie bevestigd.

David French, General Manager van International Paint voor Japan, Australazië en Korea, in zijn toespraak bij de opening: Wij zijn aan onze stand verplicht het kwaliteitsniveau te leveren dat Japanse en wereldwijde afnemers van scheepsverven lokaal als mondiaal verwachten. In lijn met het mondiale beleid om klantgerichte oplossingen te bieden, is het ons doel om door een nauwe samenwerking met scheepswerven en rederijen maatwerk te leveren.

De kantoren in Kobe en Tokio versterken Internationals mondiale netwerk. Deze nieuwe onderneming voltooit het ongeëvenaarde netwerk van wereldwijde productlevering en klantondersteuning. Door deze nieuwe onderneming is International in staat om zowel bestaande als nieuwe klanten van dienst te zijn in een deel van de wereld waar Akzo Nobel blijft bouwen aan een sterke aanwezigheid, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten.

International Paint levert het volledige assortiment van producten en diensten voor nieuwbouw, droogdok en maritieme winkels aan zowel lokale klanten als schepen varend onder internationale vlag. Alle producten worden geleverd vanuit Akzo Nobels centrale magazijn nabij Kobe of vanuit regionale depots. Naast de directe bevoorrading van nieuwbouw- en onderhoudswerven, kunnen via 82 verkooppunten in heel Japan producten ook worden geleverd aan schepen.

De meest recente telg van de International Paint-familie, International Paint Japan K.K., is op 5 april 2004 als zelfstandige rechtspersoon opgericht en telt momenteel 23 medewerkers.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343