ChristenUnie


Gebedslijst oktober 2004 Vrijdag 29 Oktober 2004 - 16:58

Want uw goedertierenheid is beter dan het leven; Psalm 63 : 4a

Geachte bidders,

In de woestijn van Juda dichtte David deze woorden. Hij spreekt zijn verlangen uit in een dor en dorstig land, zonder water. Gij zijt mijn God, U zoek ik, mijn ziel dorst naar U. Hij kent zijn God. Hij kent de liefde van zijn Vader. Zijn keel smacht naar water. Maar heerlijker dan het water is de goedertierenheid van Hem. Wie van Hem drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Sterker, het zal een fontein van water worden. Er gaat een getuigenis vanuit.

U kunt danken voor:

* Nynke Eringa, de inmiddels bekende trouwambtenaar uit Leeuwarden. U heeft in eerdere gebedsbrieven informatie over haar gekregen. Zij mag van het college van haar werk voortzetten. Zelf ervaart zij dit als gebedsverhoring. We zijn het met haar eens.
* de goede ontvangst van de alternatieve inkomensplannen van de ChristenUnie zoals die rond Prinsjesdag zijn gepresenteerd. (Inhoudelijke informatie over deze plannen vindt u op onze website www.christenunie.nl)

* positieve resultaten in de belactie onder oud-leden van de ChristenUnie. Velen hebben in 2002 en 2003 om verschillende oorzaken hun lidmaatschap beëindigd. Ongeveer 1 op de 5 opzeggers wil ons opnieuw steunen door lid te worden van de ChristenUnie of Vriend van de fractie in de Twee Kamer.

U kunt bidden voor:

* de Tweede Kamerfractie. De komende maanden zullen de begrotingen van de verschillende departementen worden besproken en vastgesteld.

* de Permanente Campagne. Zaterdag 30 oktober wordt er via een rolstoelbasketbalwedstrijd aandacht gevraagd voor de positie van gehandicapten en gehandicaptensport. Bidt dat zij niet alleen in sportief opzicht, maar in alle delen van de samenleving volwaardig kunnen meedoen.

* het ledencongres dat 13 november wordt gehouden in Doorn. De voorbereidingen zijn in volle gang. (Meer informatie of aanmelding via onze site www.christenunie.nl)

* gebeurtenissen rondom Eurofractie, die ook zullen worden besproken op het congres. Bidt om wijsheid bij Hans Blokland, het landelijk bestuur en het congres.

* vertegenwoordigers in gemeenteraden en provinciale staten. Ook op lokaal en provinciaal niveau worden de plannen voor het nieuwe jaar besproken en vastgesteld.

* alle vertegenwoordigers in alle geledingen van de partij: lokaal, provinciaal, landelijk, Europees. Bidt dat we betrouwbaar en geloofwaardiger gevonden zullen worden in de ogen van onze God.
* minister-president Balkenende, die na lange periode van ziekte zij taken weer op zich heeft genomen. Bidt voor hem en de rest van de regering om wijsheid in de keuzes waarvoor zij staan.
* de positie van belijdende christenen in Europa. De gebeurtenissen rondom beoogd Eurocommissaris Buttiglione laten zien dat een persoonlijke geloofsovertuiging niet wordt getolereerd. Bidt voor hem en anderen, dat uitsluiting van functies op grond van geloof niet zal plaatsvinden.

Ten slotte, om alvast in uw agenda te noteren. Zaterdag 8 januari 2005 is er weer een Nationale Gebedsdag. De ChristenUnie is één van de dragers van deze dag, die in zeven verschillende plaatsen te bezoeken is: Apeldoorn, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Met vriendelijke groet,

Klaas Quist
Coördinator gebed

---