Productschap Margarine
28.10.2004
Cargill: oliën en vetten voor voeding met laag transgehalte
Cargill Refined Oils Europe heeft deze maand haar productenpakket
uitgebreid met gehydrogeneerde plantaardige oliën die de stabiliteit
en functionaliteit van traditionele gehydrogeneerde oliën combineren
met lage gehaltes verzadigde vetzuren en transvetzuren.
Deze groep oliën, voorzien van de merknaam LosatraTM, is speciaal
ontwikkeld voor de voedingsindustrie die ernaar streeft het
transvetgehalte in hun producten te verlagen zonder gedwongen te zijn
daarbij het verzadigd-vetgehalte al te veel te verhogen.
De productie van deze plantaardige oliën en vetten is mogelijk dankzij
een innovatieve hydrogeneringstechnologie die het gehalte
transvetzuren tot 80 procent verlaagt vergeleken met de traditionele
wijze van hydrogeneren. Toepassing van de nieuwe technologie omzeilt
het probleem dat voor transverlaging voor een vloeibare olie gekozen
wordt, waarbij bv de stabiliteit onvoldoende is ( frituren /
houdbaarheid), of dat voor een vet gekozen wordt, waarbij het
verzadigd-vet gehalte teveel stijgt.
Cargill heeft zoveel vertrouwen in het marktpotentieel van de nieuwe
oliën dat het bedrijf zijn productiefaciliteit in Hamburg speciaal
voor deze producten heeft aangepast.