____________________ Zoeken
IJsvakbeurs verhuist naar Brabant
Persbericht 28 oktober 2004
IJSVAK 2005, dé Nationale IJsbeurs, tegelijk met Bakkerij Dagen in Den
Bosch
IJsvakbeurs verhuist naar Brabant
WOERDEN, 28 oktober 2004 De twaalfde editie van de IJsvak wordt
volgend jaar, in tegenstelling tot voorgaande edities, tegelijkertijd
met de Bakkerij Dagen gehouden op 1 en 2 maart 2005 in de
Brabanthallen in Den Bosch. De ijs- en bakkerijsector hebben veel
overeenkomsten en vandaar dat in nauw overleg met exposanten en
beursorganisaties besloten is om beide vakevenementen aan elkaar te
koppelen. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor zowel
bezoekers en exposanten als voor beide beursorganisaties. Op de
beursvloer wordt een speciaal IJsvakplein ingericht, zodat de sector
herkenbaar is in de opzet van het totale evenement.
IJsbereidend en verkopend Nederland wordt tijdens IJsvak 2005 goed
voorbereid op het seizoen 2005. Door middel van voorlichting, diverse
demonstraties en wedstrijden worden bezoekers volledig geïnformeerd.
IJsvak 2005 wordt voor de twaalfde keer in nauw overleg met de sector
Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland
georganiseerd.
Ook in de nieuwe opzet van IJsvak zullen de vakwedstrijden een
prominente rol spelen. Op dinsdag 1 maart vindt de vakwedstrijd De
Gouden IJsspatel plaats. Hier wordt bepaald wie het lekkerste
amarenenijs maakt uit een zelf ontwikkelde receptuur. Op woensdag 2
maart kunnen zowel de deelnemers van de Gouden IJsspatel als andere
ijsbereiders deelnemen aan de vakwedstrijd De Gouden IJscoupe. In zes
minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en aan
een deskundige jury presenteren. IJsbereiders kunnen kiezen voor
deelname aan beide wedstrijden of aan één, maar diegene die over beide
vakwedstrijden opgeteld de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen
tot IJssalon van het jaar 2005. Meer informatie rondom deze
wedstrijden is terug te vinden op www.wedstrijden.nl.
Alle facetten van het bakkersvak worden belicht tijdens de Bakkerij
Dagen 2005. Er is aandacht voor het product, maar ook voor het hele
productieproces, de winkelinrichting en diverse samenwerkingsvormen.
Daarnaast zijn er informatieve demonstraties, van onder andere de
vakopleidingen van zeven verschillende regionale opleidingscentra
(ROCs) en spannende wedstrijden, zoals de Bakkerij van het Jaar en de
Dutch Pastry Award. Het informatieve aspect, de aanwezigheid van de
vele vakmensen en de sfeervolle ambiance maken de Bakkerij Dagen tot
een geliefd platform voor de branche.
De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI,
onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie
(BTF). De openingstijden van de beurs zijn op dinsdag 1 maart van
10.00 tot 21.00 uur en op woensdag 2 maart van 10.00 tot 18.00 uur.
Meer informatie over het evenement is te vinden op
www.bakkerijdagen.nl.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland