Praktijkonderzoek Veehouderij

`Het varkensfestijn'

Studiedag voor de toekomstgerichte varkenshouder

Als toekomstgericht varkenshouder weet u als geen ander hoe belangrijk het is om tijdig mee te gaan met de ontwikkelingen in de sector. Voortdurend nieuwe ontwikkelingen opsporen, steeds weer kennis opdoen en toepassen binnen het eigen bedrijf.
Om u hierbij te ondersteunen organiseren GLTO, Praktijkcentrum Varkenshouderij Raalte en Privon een studie- en informatiedag op dinsdag 26 oktober 2004.
Het programma bevat diverse activiteiten waaraan u kunt deelnemen.

De gehele dag is er een kennismarkt waar u met collega-varkenshouders en met organisaties en instellingen kennis en ervaringen kunt uitwisselen en nieuwe ideeën op kunt doen. 's Ochtends beginnen we met een centrale presentatie van het toekomstperspectief voor de sector op middellange termijn. Daarna kunt u op vaste tijden deelnemen aan twaalf themabijeenkomsten/workshops, waar praktische onderwerpen rond ondernemerschap, markt en bedrijfsvoering aan de orde komen. Ook is er de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door de stallen van Praktijkcentrum Raalte.

Aanmelding

De kosten voor deelname aan de dag bedragen EUR 50,-- per persoon inclusief koffie, lunch en een drankje na afloop. GLTO-leden krijgen EUR 25,-- korting.
Hier kunt u zich aanmelden voor 'Het varkensfestijn':

Programma

Tijd Programma
09:30 uur Ontvangst en gelegenheid om de kennismarkt te bezoeken. 10:00 uur Opening door J. Scholtens, voorzitter GLTO, Vakgroep Varkenshouderij.
10:15 uur

Hoe ontwikkelt zich de toekomstige afzetmarkt voor varkensvlees, hoe speelt de internationale varkenshouderij daar op in en waar liggen de kansen voor de Nederlandse varkenshouder.
Inleiding door H. Roelofs, directeur Hendriks Meat Group.

Aansluitend is er gelegenheid om met de inleider van gedachte te wisselen.
11:15 uur 1e Ronde workshops.
12:15 uur Lunch en gelegenheid om de kennismarkt te bezoeken. 13:15 uur 2e Ronde workshops.
14:15 uur Wisselen
14:30 uur 3e Ronde workshops.
15:30 uur Informele afsluiting, gelegenheid contacten te onderhouden en uit te bouwen, bezoek kennismarkt.
16:30 uur Einde van het programma.

---

Om 11.15 uur, 13.15 uur en 14.30 uur is er tevens gelegenheid voor een rondleiding door de onderzoeksstallen van het Praktijkcentrum. Met het oog op het beperkte aantal plaatsen is opgave vooraf noodzakelijk. We hanteren daarbij de regel vol = vol.

Invulling workshops

Locatie Zaal 1 Zaal 2

1e ronde Bezoekers op het bedrijf geeft (financieel) rendement. C. Bosch - varkenshouder Vergisting van mest biedt kansen. Victor van Wagenberg - ASG

2e ronde Duurzaam energiegebruik.
Henk Altena - ASG Kostenbewust bouwen voor zeugen en vleesvarkens. Joost Overbeek - LTO Vastgoed

3e ronde Bedrijfsbegeleiding: één big per jaar extra. R. de Winne - DAP Litjeshof Bedrijfsontwikkeling binnen veranderende milieuwetgeving.
D. Hengeveld - GLTO team ROM

Locatie Zaal 1 Zaal 2

1e ronde Het bedrijf in 2015; Plankgas boeren of samenwerken? H. Kortstee - GLTO Advies Optimale slachtopbrengst door de juiste berenkeuze.
A. de Vries - Topigs

2e ronde Betere interpretatie van vruchtbaarheidskengetallen. Th. Geudeke - GD Dieren Ervaringen met salmonellabestrijding op vleesvarkensbedrijven.
M. van der Heijden - Hendrix UTD

3e ronde (Meer)fasevoedering bij zeugen.
Klaas Bergsma - ABCTA Waaraan moet kwaliteitsvlees in de toekomst voldoen.
Ludwig ten Broeke - Dumeco

---

Locatie

Praktijkcentrum Varkenshouderij Raalte
Drosteweg 8
8101 NB Raalte



---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-09-2004 16:22.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl