PERSWIJN EVENEMENTEN
Primeur Jergersma wijnen in Amsterdam
Zondag 24 oktober 2004, The Grand Amsterdam Sofitel Demeure
Openingstijden: 12.00 uur - 18.00 uur
Op zondag 24 oktober wordt in The Grand Amsterdam Sofitel Demeure te
Amsterdam de grootste proeverij van Europese wijnen in Nederland
georganiseerd. Organisator is wijntijdschrift PersWijn, met een oplage
van 15.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift van Nederland.
De bezoekers op deze dag, consumenten, wijnvakmensen uit
wijnhandel en horeca, kunnen meer dan 500 wijnen uit veel Europese
landen proeven. Natuurlijk grote wijnlanden als Frankrijk, Duitsland,
Spanje en Italië. Maar ook minder bekende wijnlanden als Oostenrijk,
Portugal, Griekenland en Nederland krijgen een kans zich op dit grote
toneel te presenteren.
De Nederlandse management, de heer A. van Beek en de heer E. Albada
Jelgersma zullen niet alleen de vier jongste jaargangen van zijn
Chateau Giscours presenteren. Zijn nieuwste aanwinst in Italië is meer
dan interessant. Op 'Caiarossa', Riparbella /Toscane wordt namelijk
100% biologisch dynamisch geproduceerd. Aan deze beide wijndomeinen
en productiemethoden worden een masterclasses gewijd.
Ook zal de kwaliteit van Vinos de Jerez in een speciale proeverij
geproefd worden en is er een mooie proeverij met
Chardonnays. Hiernaast worden twee wedstrijden georganiseerd voor
geïnteresseerde proevers. De beste Chardonnays en Cabernet-Sauvignons
uit Europa elkaar bestrijden en er is een wijnwedstrijd waaraan
iedereen mee kan doen met mooie prijzen (o.a. van Uitgeverij Het
Spectrum).
Aanmelden, inschrijving op masterclasses, lunch, dineren informatie op
www.wijnpers.nl/europa. Meer dan 1000 bezoekers worden verwacht.
Als klassieke locatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse
stadhuis van Amsterdam - The Grand Amsterdam Sofitel Demeure . De oude
raadszaal zullen wij gebruiken voor een overzichtsproeverij. De
locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie op
www.thegrand.nl
Ook aan de gastronomische aspecten van de prachtige wijnen is gedacht.
Speciale lunch- en dinerarrangementen worden samengesteld, zodat de
bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijs
combinaties.
Informatie voor de redactie, niet voor
publicatie
André Sauerbier
andre@wijnpers.nl
06-45.010.718
Pers en vakmensen uit wijnhandel en horeca kunnen zich gratis
aanmelden op www.wijnpers.nl/vak
Op 21 november 2004 organiseert Perswijn Evenementen 'Champagne aan
Zee' in het Kurhaus is Scheveningen. Meer dan 150 mousserende wijnen
zijn in 8 zalen te proeven.
27 sep 04 14:29