Gemeente Hengelo

Mededelingen 12 oktober 2004, week 42
Tot en met 16 oktober collecteert de Nederlandse Brandwonden Stichting. Van 18 tot en met 23 oktober collecteert de E.H.B.O. afdeling Hengelo. Collectanten kunnen zich legitimeren. raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Instemming met twee voorstellen t.b.v. buitengewone algemene ledenvergadering van de VNG (gekozen burgemeester en bestuurlijke en financiële verhoudingen met het rijk)

* WGR-plus, de kunst van het samenwerken
Organisatie / Bestuursagenda.
Opening Speeltuin 't Cesar

Mede namens Stichting Wijkcentrum 't Vogelkwartier en Bewonersoverleg Klein Driene - de Noork wordt u uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van de speeltuin 't Cesar aan de Cesar Franckstraat 36 in Klein Driene. Op zaterdag 16 oktober 2004 om 14.00 uur opent wethouder Henk Nijhof de speeltuin. Daarbij wordt hij geassisteerd door de winnaars van de prijsvraag voor schoolkinderen "Bedenk een nieuwe naam voor de speeltuin in Klein Driene". De rest van de middag zijn er voor alle leeftijdsgroepen in de speeltuin leuke activiteiten georganiseerd; onder andere ponyritjes, schminken, ballonnenwedstrijd, voetbaltoernooi, skate-demonstratie en een jeu de boulestoernooi. Ook wordt gezorgd voor muziek en eten en drinken. De festiviteiten eindigen om 17.00 uur.

Een totaal vernieuwde speeltuin

Het speeltuinterrein is helemaal opnieuw ingericht met kleurrijke speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdsgroepen. Peuters, kleuters, kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jongeren kunnen zich uitstekend vermaken in de nieuwe speeltuin. Voor volwassenen is een jeu de boulesbaan aangelegd. Ook is er een kantoorruimte gebouwd voor de toezichthouder van 't Cesar. De herinrichting van de speeltuin in Klein Driene is een onderdeel van het project "Onze Buurt aan Zet". Met geld van "Onze Buurt aan Zet" en de financiële bijdrage van onder andere De Fondsen Samen Buiten Spelen is een totaal nieuwe speeltuin opgebouwd.

Kom op zaterdagmiddag 16 oktober!

Wij hopen dat u nieuwsgierig bent geworden en de opening van de speeltuin 't Cesar aan de Cesar Franckstraat 36 in Klein Driene met ons wilt vieren. U bent van harte welkom!

Helemaal Hengelo

Tot 22 oktober heeft u de gelegenheid om in de hal van het stadhuis de Wolvecamptentoonstelling te bezichtigen. De Wolvecampprijs 2004 werd onlangs gewonnen door Robert Zandvliet (Rotterdam). Naast het werk van deze schilder is ook het werk van de beide andere genomineerden, Gé-Karel van der Sterren (Amsterdam) en Kiki Lamers (Neerijnen) aanwezig. De tentoonstelling geeft een overtuigend beeld van het hoge niveau van de schilderkunst in Nederland.

Iedere week kunt u stemmen over een bepaald thema. Routewijzigingen buslijnen 11 en 12 Connexxion in De Noork, Klein- en Groot Driene
Vanaf maandag 18 oktober 2004, wijziging buslijn 11 De gemeente Hengelo werkt een vlotte doorstroming van het busvervoer en legt daar waar nodig busbanen aan. In De Oldenzaalsestraat door de Noork en Klein Driene gaat het busverkeer meerijden met het autoverkeer. De Gemeenteraad heeft 22 februari 2000 vastgesteld dat de route van lijn 11 naar Hasseler Es verlegd gaat worden van de Mozartlaan naar de Oldenzaalsestraat. De uitvoering van het werk is nu zover gevorderd dat in plaats van de route via Händelstraat en Mozartlaan (beide richtingen) vanaf maandag 18 oktober 2004 de route Oldenzaalsestraat en Beethovenlaan (ook beide richtingen) wordt gereden. Op de Bergweg blijft lijn 11 nog tot eind 2005 via de bestaande route rijden. Dit betekent dat de volgende haltes voor lijn 11 komen te vervallen: Paganinistraat, Griegstraat, Obrechtstraat, Moderatohof en Lentohof. Nieuwe haltes worden ingesteld op de Oldenzaalsestraat: ter hoogte van de Steenbokstraat en tussen de Kotmansweg en de Plutostraat.

Vanaf maandag 18 oktober, wijziging buslijn 12

Om de Mozartlaan voor een deel toch te kunnen blijven bedienen volgt een routewijziging voor lijn 12 door Groot Driene. Deze lijn rijdt nu heen en terug door Groot Driene Noord. Lijn 12 gaat vanaf 18 oktober ook de Mozartlaan bedienen tussen de J. Haydnlaan en de Beethovenlaan. Hierdoor vervalt het rondje van lijn 12 om de Kasbah en de route richting het busstation door Groot Driene Noord. In plaats van de route Zwavertsweg (richting Kasbah), J. Perkstraat, A. van Scheltemastraat, H.C. Pootstraat en W. de Merodestraat (richting busstation) rijdt lijn 12 via de nieuwe route Zwavertsweg (richting Klein Driene), Mozartlaan (richting busstation), Beethovenlaan, P.C. Hooftlaan en vervolgens via de rotonde met de Staringstraat weer op de oude route richting het busstation. Dit houdt in dat de volgende haltes vervallen voor lijn 12 richting busstation: Kasbah, Boomgaard, Staringstraat, 't Swavert, W. de Merodestraat en G. Achterbergstraat. Nieuwe haltes worden ingesteld bij de Griegstraat, Paganinistraat en Sportlaan Driene (richting busstation).

Consumentenorganisaties

De wijzigingen voor de dienstregeling zijn vastgesteld door Connexxion en voorgelegd aan het ROCOV Twente. In het ROCOV, dat een formele adviserende rol heeft op grond van de Wet personenvervoer 2000, zijn o.m. ROVER, de ouderenbonden (Sentrum) en gehandicaptenorganisaties (Arcon) vertegenwoordigd. Het ROCOV heeft haar advies afgegeven en ingestemd met de gewijzigde dienstregeling per 18 oktober 2004.

Meer informatie

Voor meer informatie zie de gewijzigde dienstregelingen op de bushaltes van Connexxion, via internet op www.connexxion.nl (vanaf 25 oktober) of de klantenservice van Connexxion telefoon 0900 - 266 63 99.
Tot en met 16 oktober is het weer Nationale Brandpreventieweek. Een week die dit jaar landelijk in het teken staat van "Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming". Ter gelegenheid hiervan kunnen alle niet-commerciële openbare gelegenheden in Hengelo zich aanmelden voor een bezoek van de brandweer tijdens de brandpreventieweek. van de brandweer, de heer B. Olbertz, telefoon 074-2451111. Klachtrecht
Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u contact opnemen met de commissie, telefoon 0572-352 687 of u kunt terecht bij De Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op de website van de Overijsselse Ombudsman:www.overijsselseombudsman.nl

Overlast steenmarter

Bij de gemeente Hengelo is het bestaan bekend van zo'n 200 diersoorten in en rond de stad. Eén van onze dierlijke stadsbewoners die momenteel erg in het nieuws is, is de steenmarter.

Was het vroeger een dier van het boerenerf, thans is het een echte stadsbewoner geworden, die zich ook nog explosief heeft vermeerderd. Hij wordt dus vaak gezien, al is enige nuancering wel op zijn plaats: vaak ziet men dezelfde steenmarter op verschillende plaatsen, want ze houden er meerdere dagrustplaatsen op na. De aandacht voor de steenmarter komt vooral voort uit de overlast die ze soms veroorzaken.

Behendig dier

Als men een steenmarter voorbij ziet schieten, heeft hij wel iets weg van een kat. Hij beweegt zich even soepel, maar staat wat lager op de poten. Opvallend is de lange pluimstaart. De vacht is vaalbruin met een witte bef, die iets doorloopt op zijn voorpoten.

De steenmarter is van alle markten thuis. Hij is een alleseter en lust vruchten, bessen, insecten, wormen, eieren, vogels en knaagdieren. Hij is handig in het vangen van ratten en muizen. HIj eet wat de omgeving biedt. De steenmarter is een goede klimmer, springer en zwemmer. Het is echt een veelzijdig dier. De steenmarter zoekt graag beschutting. Overdag slaapt hij op één van zijn dagrustplaatsen in takkenhopen, holen, boomholten, schuurtjes of woningen. 's Nachts is hij actief op zoek naar voedsel.

Overlast en schade

Spouwmuren, kruipruimten en zolders zijn geliefde verblijfplekken van de steenmarter in woningen. De aanwezigheid van steenmarters in huis kan leiden tot overlast en schade. Steenmarters kunnen stommelende geluiden maken, alsof er een inbreker in huis is. In de zoogtijd kan men jongen horen piepen. Hun vaste uitwerpselplek kan stankoverlast geven. Schade kan zijn: het wegvreten van isolatiemateriaal, het knagen aan mastiekdaken en het doorbijten van huiskabels. Het doorknagen aan remleidingen leidt tot autoschade. Ongelukken komen niet voor, want het euvel wordt gelijk ontdekt.

In de zin van de wet is schade door marters overlast. Omdat er geen sprake is van grote bedrijfsmatige schade door steenmarters, is er dan ook geen wildschaderegeling. Mogelijk is schade aan woningen op de verzekering te verhalen.

Beschermde diersoort

De steenmarter is volgens de Flora- en faunawet een beschermde diersoort. Vangen, verwijderen of doden is dus bij wet verboden. Volgens artikel 67 van de Flora- en faunawet kan de stand van een diersoort alleen worden beperkt om redenen van volksgezondheid, veiligheid en economische of ecologische schade. Deze redenen gelden echter niet voor de steenmarter, dus staat hij in dit artikel niet in de lijst van mogelijk te beteugelen soorten. Wel wordt de steenmarter genoemd in artikel 68. Als preventieve maatregelen niet helpen kan Gedeputeerde Staten ontheffing verlenen tot beperking van schade door steenmarters. Omdat er inmiddels volop maatregelen te nemen zijn om overlast van de steenmarter te voorkomen, wordt dit artikel niet toegepast.

Overigens heeft bestrijding van de populatie stadsmarters op zich weinig zin, want wegvallende territoria worden bij voldoende aanbod van voedsel en huisvesting weer automatisch opgevuld. Hiertoe ontstaan nieuwe trekbewegingen. En heel Europa zit vol steenmarters. Er komt pas evenwicht als beperkende factoren een rol gaan spelen. Overigens leven in een gebied waar steenmarters niet verstoord worden minder steenmarters per oppervlakte-eenheid. Dit komt omdat in stabiele gebieden de territoria groter zijn

Wat niet helpt

Lawaai maken en wegjagen helpt niet. De steenmarter komt gewoon terug. Ultrasone zenders hebben alleen tijdelijk effect door de aanwezigheid van het apparaat zelf. Ook het spuiten met anti-marterspray werkt tijdelijk. Een verandering in zijn verblijfsomgeving schrikt de steenmarter aanvankelijk af, maar daarna went het weer

Preventieve maatregelen

Als de steenmarters (en eventuele jongen) buiten zijn, kunt u de toegang naar de slaapplaats met hout of kippengaas afsluiten. Let wel: steenmarters kruipen door openingen van 5 cm. Als een steenmarter via een tak binnenkomt, kunt u deze afzagen. Een kraag op schuttingen en rond bomen, voorkomt dat de dieren erover of erin kunnen klimmen. Onder de motorkap van auto's kan het beste een roostertje of stuk kippengaas worden aangebracht. Een doek met ammoniak, een schaaltje met bleekwater of een toiletblokje met citroengeur kan ook.

In combinatie met het afsluiten van ongewenste verblijfplekken kunnen alternatieve schuilplaatsen (op een rustige plek) uitkomst bieden. Er zijn goede ervaringen met houtstapels met hooi en stro. Voor de gemeente is dit bij het ontwikkelen van natuurhoeken aandachtspunt.

Bestemmingsplannen

Ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Noord, uitwerking Reimersdennenweg

Op 26 januari 1999 heeft de gemeenteraad het globaal bestemmingsplan Vossenbelt, Broek Noord vastgesteld. In het bijbehorende plangebied ligt onder andere de huidige woonwijk Het Broek, welke bestaat uit de gebieden Broek-Zuid en Broek-Noord. In het globaal bestemmingsplan Vossenbelt, Broek Noord maakt het perceel Reimersdennenweg deel uit van de globale bestemming "Uit te werken Woondoeleinden UW". Op 27 juni 2003 is het uitwerkingsplan Vossenbelt, Broek-Noord vastgesteld. Hierbij is echter het onderhavige perceel buiten beschouwing gelaten, omdat hier destijds sprake was van de uitoefening van bedrijfsactiviteiten en het niet duidelijk was of het perceel vrij zou komen voor woonbebouwing. Inmiddels zijn de bedrijfsactiviteiten beëindigd en kan ook dit perceel ten behoeve van woondoeleinden worden uitgewerkt. Hierbij is aansluiting gezocht bij het reeds geldende bestemmingsplan Broek-Noord.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Noord, uitwerking Reimersdennenweg ligt voor een ieder ter inzage van 13 oktober tot en met 27 oktober 2004 bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor, en in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Binnen genoemde termijn kunt u uw zienswijze op het plan schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Henry Dunantstraat 33, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* J W F Werumeus Buningstraat 16, plaatsen dakkapel
* Boortorenweg 27, oprichten opslaghal

* Elritsplein 100, oprichten 2 bergingen en tuinmuren
* Emmaweg 4, veranderen en vergroten coffeeshop
* Goudvisstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Meester Verbernestraat 12, oprichten woonhuis
* Smaragdstraat 3, veranderen bedrijfspand en plaatsen lichtbak
* Sportlaan Driene 4, plaatsen noodgebouw als (tijdelijke) kantine
* Veluwestraat 78, oprichten kap op garage en plaatsen 2 dakkapellen genomen worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar In de week van 27 september tot en met 1 oktober 2004 is vergunning verleend voor:

* Antwerpenstraat 58, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Bandoengstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Berfloweg 85, plaatsen dakkapel

* Dennenbosweg 149-1, 149-3, 151-1, 151-3, 151-5, oprichten 5 appartementen

* Dinant Dijkhuisstraat 212, veranderen en vergroten woonhuis
* Klaverstraat 47, veranderen en vergroten woonhuis
* Kopenhagenstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Leurinkstraat 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Lijsterweg 33, veranderen en vergroten woonhuis
* Meester Verbernestraat 4, oprichten woonhuis
* Meester Verbernestraat 6, oprichten woonhuis
* Meijersweg 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Nieuwstraat 33, veranderen winkelpui en veranderen gevelreclame
* Piet Muyselaarstraat 49, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Schouwinksweg 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Transformatorhof 9 - 11, oprichten woonhuis en bedrijfsruimte
* Uitslagsweg 86, veranderen en vergroten woonhuis

Sloopvergunningen

In de week van 27 september tot en met 1 oktober 2004 is vergunning verleend voor:

* Händelstraat 61 A, slopen kweekkas

* Korte Smienkweg 16, slopen kapschuur

* Prinses Beatrixstraat 70, slopen postkantoor
* Wegtersweg 17, slopen 3 tanks (gedeeltelijk) In de week van 27 september tot en met 1 oktober 2004 is vergunning verleend voor:

* Industriestraat 59, plaatsen lichtbak
afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen De besluiten zijn genomen in de week van 27 september tot en met 1 oktober 2004.
Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, tel. 245 9647.
Artikel 19, lid 3 WRO
Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Jozef Israëlsstraat 39, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Binnenhavenstraat 20 t/m 49, plaatsen van een hekwerk

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 12 oktober tot 9 november 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 9 november 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Tijdelijke vrijstelling als bedoeld in artikel 17 WRO. Een aanvraag is ingediend voor een bouwvergunning voor het plaatsen van een noodgebouw als (tijdelijke) kantineruimte bij een school op het perceel Sportlaan Driene 4. De aanvraag is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan en wel voor een periode van acht maanden.

Ter inzage en zienswijzen

Het verzoek ligt van 12 tot 26 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstelling dienen voor 26 oktober 2004 schriftelijk te worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Binnenplanse vrijstelling (artikel 15 WRO)
Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Johan Buziaustraat 135, oprichten van een carport
* Johan Buziaustraat 137, oprichten van een carport

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 12 tot 26 oktober 2004 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 26 oktober 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet milieubeheer
Kennisgeving van voornemen tijdelijke inwerkingstelling mobiele puinbreker
Op grond van artikel 4 van het op 1 maart 2004 in werking getreden Besluit mobiel breken bouw - en sloopafval is een kennisgeving ontvangen van het loon - en grondverzetbedrijf Oude Nijeweeme B.V. te Langeveen. In verband met uit te voeren sloopwerkzaamheden op het terrein van de agrarische inrichting gelegen aan het Kerkpad 8 zal in de periode van 18 oktober tot en met 26 oktober 2004 een roterende installatie voor het breken van bouw - en sloopafval in werking zijn.

Het bewerken van bouw - en sloopafval met de mobiele puinbreker dient te geschieden in overeenstemming met zowel de algemene milieuvoorschriften voor geluid, trilling, stof en bodembescherming als met meer bijzondere voorschriften over transport, registratie, opslag gevaarlijke stoffen, onderhoud en schoonmaak, toegang tot het terrein, reparaties, opruimen gemorste gevaarlijke stoffen, periodiek onderhoud en controle, personeelsinstructie en het bewaren van documenten.
Ter inzage
De voorschriften zijn in te zien bij de afdeling Milieu, Stadskantoor. In dit verband wordt vermeld dat het verboden is bouw - en sloopafval van elders aan te voeren. Tegen de ontvangen kennisgeving staat geen bezwaar of beroep open.

Verkeersbesluit afsluiting Bornsedijk

Aan de noordkant van Hengelo vindt een vergaande verstedelijking plaats. Hierdoor neemt de verkeersdruk op het lokale wegennet in de gemeente Dinkelland, in bijzonder rondom de Bornsedijk, ontoelaatbaar toe. Dit wordt vooral veroorzaakt door het bouw- en woonwerkverkeer, dat via de Bornsedijk zijn weg zoekt naar bestemmingen binnen de gemeente Hengelo. Voor het bereiken van Hengelo en het dorp Deurningen zijn echter goede alternatieve routes beschikbaar. Vastgesteld kan worden dat het lokale wegennet, wat betreft vormgeving en de functie, niet geschikt is voor dit doorgaande sluipverkeer. Zonder maatregelen kan de verkeersveiligheid op deze wegen niet voldoende gewaarborgd worden. Daarom hebben Burgemeester en wethouders van Dinkelland, in overleg met de gemeente Hengelo, en rekening houdend met de plaatsgevonden inspraak, besloten de volgende verkeersmaatregel te treffen:

de Bornsedijk wordt ter hoogte van de grens met de gemeente Hengelo door infrastructurele aanpassingen afgesloten voor het doorgaande verkeer met uitzondering van fietsers en bromfietsers.

De afsluiting van Bornsedijk zal op 11 november 2004 worden gerealiseerd.

Ter inzage, bezwaar en informatie

De openbare bekendmaking van het besluit vond plaats op 30 september 2004. Het besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een besluit door elke belanghebbende binnen zes weken na de openbare bekendmaking bezwaar worden ingediend bij het College van B en W van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Voorts kan, naast het indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de President van de rechtbank te Almelo, sector bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, telefoon 0541- 854257.
Berendinastraat
Tot maandag 18 oktober is de Berendinastraat ter hoogte van de Krabbenbosweg afgesloten voor het verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Berendinastraat wordt gedurende deze periode opgeheven, maar het doorgaande verkeer zal hinder ondervinden van de afsluiting.

Paulinastraat, Helenastraaat en Horstweg

Tot maandag 18 oktober vinden kortdurende (maximaal 1 dag) wegwerkzaamheden plaats aan de Paulinastraat (tussen de Elisabethstraat en de Horstweg), aan de Helenastraat en de Horstweg (tussen de Paulinastraat en de Augustastraat).