BENECKE N.I.

10% heeft persoonlijkheidsstoornis: diagnose en behandeling

(T.A.V.: redactie)


Afzender: Benecke N.I.
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd:

Persoonlijkheidsstoornissen
De stand van zaken

Studiedag

Woensdag 6 oktober 2004, 13.00 - 20.15 uur
Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Onderzoek heeft aangetoond dat zo'n 10 procent van de bevolking symptomen vertoont van persoonlijkheidsstoornissen die overeenkomen met de diagnostische criteria vastgelegd in dé handleiding voor psychische stoornissen: de 'DSM-IV'. Een medewerker in de geestelijke gezondheidszorg heeft dus een gerede kans in meer of mindere mate te maken te krijgen met mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Maar wat weet hij nu precies over deze stoornissen? Hoe stelt hij een persoonlijkheidsstoornis vast en wat zijn de (on)mogelijkheden van behandeling?
Om antwoord te krijgen op de vele vragen rond
persoonlijkheidsstoornissen organiseert Benecke N.I. op 6 oktober 2004 de studiedag 'Persoonlijkheidsstoornissen, de stand van zaken'. Psychiaters prof. dr. F. de Jonghe en prof. dr. J.A. Swinkels presenteren op systematische wijze recente ontwikkelingen en inzichten op het gebied van diagnostiek en behandeling van deze stoornissen. Dr. E.H.M. Eurelings-Bontekoe belicht de psychodiagnostische meetinstrumenten.
In het gehele programma ligt de nadruk op de praktijk. Het herkennen en diagnosticeren van persoonlijkheidsstoornissen krijgen uitgebreid de aandacht. Daarnaast wordt ingegaan op de mogelijkheden en beperkingen van het omgaan met en het begeleiden en behandelen van mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Sprekers
Dr. E.H.M. Eurelings-Bontekoe, klinisch psycholoog, Leiden; universitair hoofddocent, sectie Klinische en Gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden.
Prof. dr. F. de Jonghe, psychiater, Amsterdam
Prof. dr. J.A. Swinkels, psychiater, Amsterdam

Doelgroep
Deze studiedag is bedoeld voor psychiaters, klinisch psychologen, psychologen, psychotherapeuten, spv'ers, andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en degenen die in opleiding zijn voor deze disciplines. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Hier kunt u het volledige programma van de studiedag lezen: http://www.benecke.nl/index.asp?a=33320&s=6553&p=1


---

=====
Benecke N.I., continue medische educatie en communicatie

Benecke N.I. is een nascholingsorganisatie met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en organiseren van postacademisch onderwijs op het gebied van de gezondheidszorg. Meer informatie vindt u op www.benecke.nl.