Persbericht Gemeente Barendrecht
College van b&w kiest voor Dordtse ondernemers
Barendrechtse discotheek 'Yellow' in maart open
BARENDRECHT (5 oktober 2004) - Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouder heeft voor de realisatie van zowel de tijdelijke als de definitieve discotheek gekozen voor het plan van Bas Horsten en Allan Hardenberg. Deze Dordtse ondernemers hebben inmiddels al een naam bedacht voor de nieuwe Barendrechtse disco: 'Yellow'. Voor de realisatie van de tijdelijke discotheek nabij het Infocentrum Carnisselande/Portland (Carnisseweg) wordt zo snel mogelijk gestart met de procedure voor een bouwvergunning. Afhankelijk van het verloop van die procedure is het vooralsnog de verwachting dat de bouw van 'Yellow' begin volgend jaar kan beginnen. In dat geval kan de disco in maart haar deuren openen. De tijdelijke discotheek blijft ongeveer drie jaar staan, waarna 'Yellow' een definitief onderkomen krijgt in een nieuw te bouwen pand ten noorden van bedrijventerrein Vaanpark. Barendrecht zit overigens al vele jaren zonder disco. Op 31 oktober 1997 werd het onderkomen van de voormalige discotheken 'Big Balloon' en 'Twighlight' door brand verwoest.
Eind april besloot de Barendrechtse gemeenteraad dat er in Barendrecht een nieuwe disco moest komen, bij voorkeur gericht zijn op de Barendrechtse jeugd in de leeftijd van 16 tot 21 jaar en met een maximum capaciteit van 500 tot 600 jongeren. Een vurige wens van veel Barendrechtse jongeren, gesteund door wethouder Ett Schoehuizen, ging daarmee in vervulling. Ook nam de raad een besluit met betrekking tot de locatie voor zowel de tijdelijke als de definitieve vestiging. Daarop heeft de gemeente alle ondernemers die in het verleden interesse toonden uitgenodigd een business-plan op te stellen. Uiteindelijk zijn er direct na de zomer vier plannen ingediend. Met 2 ondernemers is op basis van die plannen nader gesproken en uiteindelijk is de keus gevallen op Horsten en Hardenberg, in Dordrecht eigenaar van de horeca-gelegenheden 'Amigos' en 'Eetcafé Lekker Belangrijk'. Daarnaast organiseerden zij dit jaar in Barendrecht het feest rond Koninginnenacht in sporthal De Driesprong. In hun business-plan voldoen Horsten en Hardenberg aan de door de gemeente gestelde criteria. De disco staat centraal, maar daarnaast krijgen ook tieners en volwassenen hun avondje uit. Bovendien kan de ruimte overdag worden gebruikt door bijvoorbeeld het jongerenwerk.
Brede jongerenvoorziening
Behalve het besluit over de disco heeft het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders ook een eerste stap gezet om in de toekomst mogelijk te komen tot een brede jongerenvoorziening. Het gaat dan om een niet-commercieel initiatief, met verschillende functies zoals een ontmoetingsruimte, een plek om aan brommers en fietsen te sleutelen, huiswerkbegeleiding, sport en spel enz. Afgesproken is dat Erik van Ginneken in samenspraak met onder meer de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard, de Stichting Alle-r-hande en met de disco-exploitant de mogelijkheden voor een dergelijk centrum nader gaat onderzoeken. Van Ginneken heeft veel ervaring op dit gebied. In Waalwijk staat hij bekend als de man achter het in vele opzichten vernieuwende jongerencentrum 'De Tavenu'. Eerder dit jaar brachten diverse Barendrechtse politici en jongeren nog een werkbezoek aan dit centrum.
Noot voor de pers,
Gemeente Barendrecht
Gemeente Barendrecht