Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

PERSBERICHT

VERBETER HET ONDERWIJS!
LUCHT JE HART EN BEL 0800 5010 VOOR OUDERS OVER ONDERWIJS

DEN HAAG, -- september 2004 - 0800 5010 is de vraagbaak voor ouders over onderwijs. Een groot aantal medewerkers zit tijdens een speciale actieperiode in de Nationale Onderwijsweek die van 4 tot 8 oktober wordt gehouden klaar om vragen van ouders te beantwoorden. Dat kan op twee manieren: telefonisch via het gratis nummer 0800 5010 en mailen via de www.50tien.nl. Ook buiten deze actieperiode kunnen ouders van 10.00 tot 15.00 uur het gratis telefoonnummer 0800-5010 bellen voor informatie en deskundig advies. Mailen kan natuurlijk ook via: www.50tien.nl.

Uit de duizenden telefoontjes en e-mails die tot nu toe bij 5010 zijn binnengekomen maken we echter ook op dat ouders soms grote problemen kunnen hebben met school. Zij hebben het gevoel dat de school hen niet serieus neemt, hen niet wil helpen of niet in staat is om hen verder te helpen. De school en ouders begrijpen elkaar niet, stellen andere prioriteiten of hebben tegengestelde belangen. Dat is zowel voor de school als voor de ouders schadelijk en kan de verhoudingen op termijn behoorlijk onder spanning zetten. Het is in ieders belang om dat te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen.

5010 helpt ouders en ouders helpen 5010. Hoe meer we worden gebeld, hoe meer bij ons bekend is welke knelpunten het meest voorkomen en het moeilijkst liggen. Dat is belangrijk om het onderwijs in Nederland beter te maken.

Op school wordt hard gewerkt. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de toekomst van kinderen. Toch kan er wel eens wat haperen in de communicatie of goede verstandhouding. Op school is niet altijd de tijd en de rust om ouders, op het moment dat zij dat willen, een pasklaar antwoord op vragen te geven. De school heeft bovendien niet altijd en op elke vraag een antwoord

Waar lopen ouders tegenaan? Waar ligt dat aan en hoe kan dat worden opgelost? 5010 wil weten waar ouders mee zitten. Wij horen of lezen dat graag. Met de informatie die wij van ouders krijgen gaan wij in gesprek met de Minister van Onderwijs en de Tweede Kamer om te adviseren over verbeteringen in het onderwijs.