Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Persbericht: Het Wijnweekend 2004

Op 2 en 3 oktober 2004 wordt door de Associatie van Wijndocenten voor de tweede maal het Wijnweekend georganiseerd in het luxe Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum bij Arnhem.

Het Wijnweekend, met overnachting, is bedoeld voor beginnende en gevorderde enthousiaste wijnliefhebbers. In een zestal proeverijen/seminars wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld zoals: Wijnproeven, het maken van wijn, kwaliteitsverschillen, de rijping en bewaren, wijn- en spijscombinaties enz. enz. Actuele informatie over het Wijnweekend is te vinden op www.wijndocent.nl van de Associatie van Wijndocenten.

HET WIJNPROGRAMMA:
Drinken of bewaren : "Op dronk" Het bewaren van wijn loopt niet zelden op een teleurstelling uit. Toch loont het om met voldoende kennis van zaken jonge wijnen aan te schaffen en in de eigen kelder te laten rijpen. We proeven zowel jonge wijnen als zeer oude wijnen en leren waarom de ene wijn wel geschikt is om te rijpen en de andere niet. We proeven 8-10 wijnen onder begeleiding van Sander Salburg

Chili
Door de geïsoleerde ligging wordt Chili vaak gezien als het meest ideale wijnland. Sinds midden jaren '80 Chili heeft een vaste plaats verworven op de Nederlandse markt. Toch schuilen er gevaren, vooral van overproductie. Op zoek naar een eigen identiteit en het juiste terroir wint de druif 'carmenère' in sneltreinvaart terrein. Binnenkort zullen ook de cool climate sauvignons en chardonnay's de Nederlandse markt veroveren. Intussen leveren de klassieke rode rassen steeds meer wijnen van hoog niveau. We proeven 8 ­ 10 wijnen onder begeleiding van Claudia van Dongen

Port: De vele gezichten van Port

De mooiste ports kunnen meer dan een mensenleven mee, maar zijn pas na 20 ­ 30 jaar op dronk. Gelukkig zijn er voor de minder geduldigen onder ons ook prachtige portwijnen die niet vragen om rijping op fles. In 6 ­ 8 wijnen proeven we diverse typen port o.l.v. Frank Jacobs, docent 'wijnproeven' aan de opleiding 'Vinoloog van de Wijnacademie'

Wijn en Spijs. Viergangen diner met twee wijnen per gang. Bij elke gang uitleg over de combinaties

U krijgt de gelegenheid om in één avond de basisprincipes van het combineren van wijn & spijs te leren en thuis toe te passen. Hiervoor wordt natuurlijk uitgebreid geproefd! Tijdens het gastronomisch viergangen diner proeft u bij iedere gang steeds twee verschillende wijnen. U zult proeven dat een wijn een gerecht kan maken of breken! Uiteraard krijgt u hierbij een verhelderende uitleg van een wijn/spijs-deskundige. Hij zal u uit de doeken doen hoe ook u meer kunt genieten door het maken van de juiste combinaties. Een ware eye-opener" voor de beginnende- en de gevorderde proever! Begeleid door Michel van Tuil.

Sprankelende Champagne brunch

Tijdens een sprankelende Champagne brunch proeft u zowel mousserende wijnen (Méthode Traditionelle) en Champagnes. Wat is het onderscheid in druivensoorten, productiemethoden en vooral ......... in smaak. Wat vindt u de lekkerste wijn? Een speciale belevenis met een feestelijk tintje. Begeleid door Boudewijn Besteman.

Bezoek aan een Nederlandse wijngaard (onder voorbehoud) Met de komst van nieuwe druivenrassen als 'regent' en een warmer klimaat is het tegenwoordig mogelijk wijn te maken tot op de waddeneilanden. Inmiddels telt Nederland zo'n 150 verschillende wijnbedrijven. We bezoeken de wijngaard 'De Wageningse Berg' en zien met eigen ogen dat het leven van een Nederlandse wijnbouwer niet over rozen gaat.

Programma:
Zaterdag 2 oktober:

13.00 uur: Ontvangst en inchecken
14.00 ­ 15.00 uur "Drinken of bewaren, "op dronk". Proeverij van oude en jonge wijnen.

17.00 ­ 18.00 uur Port , de vele gezichten van Port 19.30 ­ 22.00 uur Wijn ­ Spijs diner. Een mooi viergangen diner met passende wijnen en het verhaal achter de combinaties

Zondag 3 oktober:

10.30 ­ 12.30 uur Champagne brunch

13.00 ­ 15.30 uur Bezoek aan wijngaard 'De Wageningse Berg' (onder voorbehoud)

Proeverij en rondleiding.

De all-inn prijs bedraagt ¤ 235,00 p.p. op basis van een 2 persoonskamer.

Toeslag 1 persoonskamer ¤ 34,--. Prijzen zijn exclusief extra consumpties en opties.


Deelname minimaal 20 maximaal 50 personen. Er zullen bij dit weekend minstens zes wijndocenten/vinologen aanwezig zijn, waar u al uw vragen aan kunt stellen. Inlichtingen en aanmelding

Bilderberg verwerkt alleen de aanmeldingen. Iinformatie over het wijnweekend is uitsluitend direct bij de Associatie van Wijndocenten te krijgen. Inlichtingen over het Wijnweekend:

Associatie van Wijndocenten, Roger Kolenbrander telefoon 06 ­ 24 66 45 97 of wijndocenten@planet.nl of www.wijndocent.nl Aanmelding voor het Wijnweekend:

Telefonisch reserveren : BILDERBERG HOTEL KLEIN ZWITSERLAND

Klein Zwitserlandlaan 5, 6866 DS HEELSUM, afdeling 'reserveringen', tel. +31(0)317319104

Betaling

Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na reservering op rekening van De Bilderberg te Heelsum. U ontvangt een factuur.