FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: stakers Armstrong naar Frankrijk

FNV Bondgenoten: stakers Armstrong naar Frankrijk

In de strijd om het behoud van de werkgelegenheid bij Armstrong Building Products BV in Hoogezand gaat FNV Bondgenoten op zoek naar steun van de Franse vakbonden en hun leden werkzaam bij de vestiging van Armstrong in het Franse Pontarlier. Sinds 21 september staken de werknemers in Hoogezand voor het behoud van hun werkgelegenheid. 7)'Nadat we onze Franse zusterbonden op de hoogte hebben gebracht van ons conflict en welke steun we van hen graag zouden zien willen we met de stakers op reis naar de vestiging van Armstrong in Pontarlier', aldus bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten. FNV Bondgenoten heeft het vermoeden dat de Franse vakbonden op termijn ook zullen moeten knokken voor het behoud van hun werkgelegenheid en wil hen daarom deelgenoot maken van hun strijd.
Maandag 4 oktober is er op de locatie in Hoogezand hernieuwd overleg met de Engelse directie van Armstrong over de toekomst van de vestiging Hoogezand alsmede over het sociaal plan dat hoe dan ook nodig zal zijn. 'Ook in het alternatieve plan van ondernemingsraad en vakbonden zal er sprake zijn van werknemers die boventallig zullen worden. Gezien de huidige arbeidsmarkt zal er een behoorlijke inspanning nodig zijn om werknemers elders aan een nieuwe baan te helpen', zo geeft Vos aan.
Indien er aanstaande maandag geen zaken gedaan kunnen worden met de directie van Armstrong dan zal FNV Bondgenoten haar leden voorstellen de staking voort te zetten en tevens af te reizen naar Pontarlier.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Ron Vos, bestuurder FNV Bondgenoten (06-51256097)


01 okt 04 20:50