Horecava 2005
21 sep 2004
INNOVATIES IN DE SPOTLIGHTS DOOR HORECAVA INNOVATION AWARD
De Horecava Innovation Award viert haar vijfde verjaardag op de
komende Horecava 2005. Dit jubileum is reden om op de beursvloer extra
aandacht aan de beste innovaties te besteden. Alle bedrijven (dus ook
niet-exposanten) kunnen meedingen naar de verkiezing van de beste
innovatie voor de horeca- en cateringbranche. Dit jaar maakt de jury
een ruimere selectie voor presentatie op de beursvloer. Overigens
krijgt de winnaar tijdens deze jubileumeditie als extra prijs een reis
naar een hippe horecastad in Europa. Verder komt er een Innovation
Route langs exposanten met spraakmakende vernieuwingen. Exposanten
kunnen bovendien hun noviteiten presenteren aan het publiek in het
theater De Innovation Box.
Meer innovaties te zien op Horecava
Bezoekers gaan meer zien van de innovatieve inzendingen voor de vijfde
Horecava Innovation Award. Naast de nominaties voor de prijs kiest de
jury voor het eerst ook eervolle vermeldingen. De jury heeft hiertoe
besloten omdat er tussen de inzendingen interessante nieuwe innovaties
zaten die voor bezoekers onzichtbaar bleven. Ook deze bedrijven kunnen
straks in de Innovation Box presentaties en demonstraties houden met
hun uitverkoren producten en diensten.
Deelname
Fabrikanten en leveranciers kunnen hun noviteit inzenden tot 19
november 2004. De Horecava Innovation Award kent vier categorieën:
Food & Beverage, Equipment, Interior & Design en Services. Een
onafhankelijke jury, afkomstig uit de horeca- en cateringbranche en
vakmedia, beoordeelt alle inzendingen en maakt op de openingsdag van
de Horecava de winnaars bekend. Uit alle genomineerden worden
allereerst categoriewinnaars gekozen die een kunstwerk ontvangen. De
overall-winnaar ontvangt bovendien de Trend Trip voor twee personen.
Wie de inschrijfdocumentatie nog niet heeft ontvangen, vindt deze op
www.horecava.nl.
Nieuwe initiatieven voor deelname Horecava
De inschrijvingen voor de komende Horecava, van 10 tot en met 13
januari in Amsterdam RAI lopen goed. Al leiden de lastige economische
tijden voor horeca-leveranciers soms tot een kleinere stand, het
aantal deelnemers blijft hoog met naar verwachting ruim 400 bedrijven.
Nieuwe initiatieven zijn het World Food Trend Plein opgezet in
samenwerking met Horecawerf en een Speciaal Bieren Plein georganiseerd
door het blad Proost. Tijdens de eerste drie Horecavadagen, dus van 10
tot en met 12 januari, vinden er twee andere evenementen plaats: de
derde editie van het exclusieve wijnevenement Wine Professional en de
introductie van Hostec-EurHotec, het informatietechnologieplatform
voor de internationale hotellerie.
Amsterdam, 21 september 2004
Noot voor de redactie /
Amsterdam RAI