Amsterdam RAI

Horecava 2005
21 sep 2004

INNOVATIES IN DE SPOTLIGHTS DOOR HORECAVA INNOVATION AWARD

De Horecava Innovation Award viert haar vijfde verjaardag op de komende Horecava 2005. Dit jubileum is reden om op de beursvloer extra aandacht aan de beste innovaties te besteden. Alle bedrijven (dus ook niet-exposanten) kunnen meedingen naar de verkiezing van de beste innovatie voor de horeca- en cateringbranche. Dit jaar maakt de jury een ruimere selectie voor presentatie op de beursvloer. Overigens krijgt de winnaar tijdens deze jubileumeditie als extra prijs een reis naar een hippe horecastad in Europa. Verder komt er een Innovation Route langs exposanten met spraakmakende vernieuwingen. Exposanten kunnen bovendien hun noviteiten presenteren aan het publiek in het theater De Innovation Box.

Meer innovaties te zien op Horecava
Bezoekers gaan meer zien van de innovatieve inzendingen voor de vijfde Horecava Innovation Award. Naast de nominaties voor de prijs kiest de jury voor het eerst ook eervolle vermeldingen. De jury heeft hiertoe besloten omdat er tussen de inzendingen interessante nieuwe innovaties zaten die voor bezoekers onzichtbaar bleven. Ook deze bedrijven kunnen straks in de Innovation Box presentaties en demonstraties houden met hun uitverkoren producten en diensten.

Deelname
Fabrikanten en leveranciers kunnen hun noviteit inzenden tot 19 november 2004. De Horecava Innovation Award kent vier categorieën: Food & Beverage, Equipment, Interior & Design en Services. Een onafhankelijke jury, afkomstig uit de horeca- en cateringbranche en vakmedia, beoordeelt alle inzendingen en maakt op de openingsdag van de Horecava de winnaars bekend. Uit alle genomineerden worden allereerst categoriewinnaars gekozen die een kunstwerk ontvangen. De overall-winnaar ontvangt bovendien de Trend Trip voor twee personen. Wie de inschrijfdocumentatie nog niet heeft ontvangen, vindt deze op www.horecava.nl.

Nieuwe initiatieven voor deelname Horecava
De inschrijvingen voor de komende Horecava, van 10 tot en met 13 januari in Amsterdam RAI lopen goed. Al leiden de lastige economische tijden voor horeca-leveranciers soms tot een kleinere stand, het aantal deelnemers blijft hoog met naar verwachting ruim 400 bedrijven. Nieuwe initiatieven zijn het World Food Trend Plein opgezet in samenwerking met Horecawerf en een Speciaal Bieren Plein georganiseerd door het blad Proost. Tijdens de eerste drie Horecavadagen, dus van 10 tot en met 12 januari, vinden er twee andere evenementen plaats: de derde editie van het exclusieve wijnevenement Wine Professional en de introductie van Hostec-EurHotec, het informatietechnologieplatform voor de internationale hotellerie.

Amsterdam, 21 september 2004

Noot voor de redactie /