Gemeente Doorn


Ruimtelijke Ordening / week 40


1.a
De burgemeester maakt, overeenkomstig artikel 41 van de Woningwet, bekend dat de volgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen :

* Kampweg 75, veranderen voorgevel (BL2004123)
* Klaver 10, plaatsen dakkapel (BL2004130)
* Patrimoniumweg 9, plaatsen berging/ garage(BL2004131)


1.b
De burgemeester maakt, overeenkomstig artikel 41 van de Woningwet, bekend dat navolgende aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen :

* Korte Molenweg 3, oprichten 4 lichtmasten (BV2004128)
* Mariniersweg 8, plaatsen garage (BV2004126)
* Oude Arnhemse Bovenweg 2, trappenhuis (BV2004127)
* Velperengh 8, oprichten autoschadeherstelbedrijf (B12004129)

Deze bekendmaking is uitsluitend bedoeld om bekend te maken dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend. Deze aanvraag wordt na deze bekendmaking in behandeling genomen. Tijdens deze behandeling wordt de aanvraag getoetst aan bestemmingplan, bouwverordening, bouwbesluit en andere relevante regelgeving. Met deze bekendmaking wordt u formeel in kennis gesteld van de bouwaanvraag, zodat u zelf het bouwproces kunt volgen tot het moment dat een besluit ingevolge de Woningwet is genomen. Is het besluit genomen dan kan een bezwaarschrift ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht worden ingediend. Nu kan dit dus nog niet. Elke bouwaanvraag kunt u inzien bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot en met 12:30 en woensdagmiddag van 13:30 tot en met
16:30).

Voorontwerp bestemmingsplan

Tot en met 17 oktober 2004 kunt u nog reageren op het voorontwerp bestemmingsplannen "Doorn Noord" en "Doorn Zuidoost".

De bestaande bouwmogelijkheden zijn zo veel mogelijk overgenomen in de nieuwe bestemmingsplannen. Met behulp van vrijstellingsbevoegdheden en wijzigingsbevoegdheden zijn de plannen flexibeler gemaakt, om indien nodig snel in te kunnen spelen op veranderende situaties. Voor de niet in dit plan voorkomende aspecten die de beeldkwaliteit en de identiteit van het centrum van Doorn bepalen is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Wie in Nederland iets wil bouwen of verbouwen heeft daarvoor een bouwvergunning nodig. Burgemeester en wethouders moeten die vergunning verlenen als het bouwwerk voldoet aan het bouwbesluit, het bestemmingsplan, de bouwverordening, de welstandsnota en het beeldkwaliteitplan.

Het bestemmingsplan "Doorn Noord" omvat in hoofdzaak de wijken Ludenkwartier, Hoog Moersbergen en het gebied ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan.

De bestaande woonbebouwing is onderverdeeld in twee bestemmingen, namelijk eengezinswoningen en meergezinswoningen. Woninguitbreidingen zijn onder voorwaarden toegestaan.

In Doorn Noord bevinden zich enkele bedrijfjes. Als deze verdwijnen, mogen er geen andere bedrijven voor in de plaats komen maar komen er op die plaats woningen. Voor de Nutsbedrijven geldt hetzelfde.

In het plangebied zijn ook twee tenniscomplexen. Burgemeester en wethouders mogen toestemming geven voor de plaatsing van antennemasten tot een hoogte van 40 meter. De horeca mag uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van de sportvoorziening.

Het bestemmingsplan "Zuidoost" omvat de wijken de Wijngaard en Schoonoord.

De bestaande woonbebouwing is hier ook onderverdeeld in twee bestemmingen. Woninguitbreidingen bij eengezinswoningen zijn onder voorwaarden toegestaan.

In het woonwagenkamp mogen 6 woonwagens staan.

De bestemming `gemengde doeleinden' geldt voor de detailhandel, de woningen en de overige bedrijfjes aan de Dorpsstraat. De Dorpsstraat is een levendige ader die door de gemeente loopt. Het is belangrijk dat er een afwisselende mix is van woningen, winkels en andere bedrijfjes.

Onder `bijzondere doeleinden' vallen de scholen, de peuterspeelzaal en het buurthuis. Burgemeester en wethouders mogen de bestemming van het buurthuis veranderen in eengezinswoningen of meergezinswoningen. Ook mogen ze daarbij de bestaande bebouwingsgrenzen wijzigen om de ruimte beter in te richten.

Als u een inspraakreactie wilt geven op dit plan, kunt u deze tot en met 17 oktober 2004 indienen bij burgemeester en wethouders van Doorn, Postbus 200, 3940 AE Doorn. Dit plan ligt gedurende deze periode ter inzage in de bibliotheek, in het gemeentehuis, in Park Boswijk en in Huize Beatrix.