Gemeente Dalfsen


01-10-2004

Verenigingen verhuren sporthal De Schakel in Nieuwleusen

Dalfsen - Het college van burgemeester en wethouders pakt de uitvoering van de kadernotitie sportaccommodaties voortvarend ter hand. Zij doet dit samen met de binnensportverenigingen te Nieuwleusen. Verenigingen en gemeente zijn overeengekomen dat de vaste- en incidentele verhuur voortaan door de gebruikers zelf wordt geregeld. De verenigingen betalen de gemeente daarvoor een vast bedrag per jaar. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

De gemeenteraad heeft onlangs gesproken over de Kaderstellende notitie Sportaccommodaties. Tijdens die gedachtewisseling is onder meer gesproken over het beheer en de exploitatie van sporthal De Schakel te Nieuwleusen. De raad heeft aangegeven om de verenigingen meer bij het beheer en de exploitatie te betrekken. ; hij zou het een goede zaak vinden om dit aan lokale gebruikers over te dragen.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om daartoe een eerste stap te zetten. De in 2003 in het leven geroepen werkgroep inroostering heeft de gemeente voorstellen gedaan om op termijn tot een exploitatieoverdracht te komen. Dat gaat de gemeente met de werkgroep onderzoeken.
Maar recentelijk is in goed overleg met de werkgroep besloten om met ingang van het verenigingsseizoen 2004/2005 de vaste- en incidentele verhuur van De Schakel in handen van de verenigingen te leggen. Dit betekent dat de gebruikers geen contract meer met de gemeente aangaan, maar dat de werkgroep of een binnenkort in het leven te roepen stichting de communicatie met de huurders verzorgt. Ook de huur wordt dus niet meer aan de gemeente betaald. De gezamenlijke verenigingen betalen de gemeente hiervoor 49.500 per jaar. Beide partijen weten op deze wijze waar zij financieel aan toe zijn.

Omdat de definitieve besluitvorming recent heeft plaatsgevonden, is er nog geen gelegenheid geweest om het huurrooster bekend te maken bij de huurders. De gebruikers zijn inmiddels met hun activiteiten gestart. Wie vragen heeft, of De Schakel wil huren, kan contact opnemen met de heer J. Aalberts van de werkgroep Inroostering, Hij is per e-mail bereikbaar: Aalbertsjan@hotmail.com. Voor spoedgevallen kunt u bellen met telefoonnummer (0529) 48 37 44.