Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 01-10-2004

Alcomobilist
ZWINDEREN - In de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten de bestuurder van een bestelbus toen deze over de A37 reed. Daarbij bleek dat de 26-jarige bestuurder uit Arnhem teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 0,55.

Geld weg na truc
HOOGEVEEN - Donderdagmiddag werd een 73-jarige vrouw in een supermarkt aangesproken door een ongeveer 40-jarige vrouw, volgens haar met een Aziatisch uiterlijk. Deze vrouw gaf te kennen dat ze graag de woning van de bejaarde vrouw wilde zien. Ze wist haar zo te bepraten dat de vrouw daar in toestemde. De jongere vrouw fietst achter de bejaarde vrouw aan waarna ze de woning aan de Wielewaal binnen gaat. Na ongeveer 10 minuten verlaat ze de woning, even later mist de bejaarde bewoonster haar portemonnee met daarin bijna 200 euro. De vermoedelijke dievegge droeg zwarte kleding, was ongeveer 1,5 m meter lang en heeft een gedrongen postuur.

Man aangehouden na huiselijk geweld
EMMER COMPASCUUM - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 39-jarige man aangehouden nadat hij zijn 35-jarige partner had mishandeld. Zij liep daarbij letsel in het gezicht op. De procedure huiselijk geweld zal verder in het onderzoek toegepast worden.

Keukenbrand
ASSEN - Donderdagavond veroorzaakte een oververhitte pan brand in een keuken aan de Ir. J.W. Albardastraat. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich verder verspreidde. De 33-jarige bewoner werd per ambulance naar het WZA overgebracht omdat hij rook had binnen gekregen.

Autobrand
EMMEN - In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een geparkeerde auto aan de Nijkampen in brand. De auto, eigendom van een 22-jarige Emmenaar, brandde geheel uit. De aan weerszijden geparkeerde auto's werden ernstig beschadigd door de brand. De politie houdt rekening met brandstichting.

Ernest Zinsmeyer verzorgt vandaag de voorlichting voor Politie Drenthe tot 16.30 uur.Tel. 0592-362711 of 06 - 22 66 28 75. Daarna verzorgt Bert Peters de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.