Gemeente Alkmaar


Plaatsing kunstwerk rotonde Daalmeer/Koedijk

Alkmaar, 22 september 2004

Op vrijdag 1 oktober 2004 staat een nieuw kunstwerk op de rotonde van de Laan van Tata. Deze rotonde is de poort van Daalmeer. Om 21.00 uur is er op deze rotonde een symbolische overhandiging van dit kunstwerk door de wethouder Stadsbeheer de heer S. Binnendijk en de kunstenaar Robèrt Guérain aan de bewoners van Daalmeer/Koedijk. Ook de burgemeester zal aanwezig zijn. Alle bewoners van Daalmeer/Koedijk en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn. De band Solid Soul, die uit de wijk zelf komt, zal zorgen voor swingende muziek.

Voorgeschiedenis
Afgelopen december werden de bewoners van Daalmeer/Koedijk in de gelegenheid gesteld om te stemmen voor een kunstwerk op de rotonde bij de Laan van Tata. Er kon gekozen worden uit vier kunstenaars. De uiteindelijk keuze werd Robèrt Guérain met 607 stemmen van de totaal 2.037 stemmen. De initiatiefgroep (bestaande uit bewoners) bekeek alle ontvangen stembiljetten en stelde een advies op, in overleg met de Centrale Adviescommissie Beeldende Kunst (CABK). Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dit advies opgevolgd en een definitieve keuze gemaakt dat overeen kwam met de wens van Daalmeer/Koedijk, namelijk kunstenaar Robèrt Guérain. Het kunstwerk werd gesponsord door C 1000 Daalmeer, Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland, Woningstichting SVA, Woningstichting Goed Wonen Koedijk Sint-Pancras en Woningstichting Willibrordus. Programma
Hoe gaat het vrijdag 1 oktober in zijn werk? Vanaf 20.30 uur staat de swingende muziekband genaamd: Solid Soul bij de rotonde Daalmeer/Koedijk en daar kunnen alle geïnteresseerden zich verzamelen. Rond 21.00 uur zullen de wethouder Stadsbeheer de heer S. Binnendijk en de kunstenaar Robèrt Guérain het kunstwerk symbolisch overhandigen aan de bewoners van Daalmeer/Koedijk.

22 september 2004