Ingezonden persbericht


Persbericht / Press Release

Nationale Wijnweek 2004 - Proefschrift in Gastronomie

Net als de afgelopen jaren organiseert The Wine & Food Association tijdens de Nationale Wijnweek weer een reeks boeiende bijeenkomsten op verschillende locaties in het land.

Dit jaar zal het accent vooral op de wijnen liggen: leerzame proeverijen, uitgebreid becommentarieerd door de importeur en een professional van The Wine & Food Association, waarbij u alles te weten komt over één of meer interessante kwaliteitswijnhuizen.

Daarnaast vinden er, net als bij eerdere edities, twee gastronomische diners plaats. Traditiegetrouw wordt iedere bijeenkomst geopend met een verfrissende Fino of Manzanilla en een korte uitwijding over de gastronomische mogelijkheden van de rijk geschakeerde Vinos de Jerez.

Onze Nationale Wijnweek ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

Vrijdag 1 oktober:

Restaurant Imko Binnerts, The Grand Winston Hotel, Generaal Eisenhowerplein 1, Rijswijk, tel. 070 - 414 15 00

Proeverij annex lunch/diner met witte en rode wijnen van Weingut Duijn en Weingut Karl-Heinz Johner, Baden (importeur: Tire Bouchon, Gouda), gepresenteerd door wijnmaker Jacob Duijn.

Aanvangstijden:

a) 12:30 uur: proeverij met aansluitend lunch voor pers en professionals

b) 18:30 uur: proeverij met aansluitend diner voor consumenten

Prijsopgave en reservering:

Via restaurant Imko Binnerts of via de importeur, tel. 0182 - 53 53 36

Maandag 4 oktober:

Restaurant Excelsior, Hotel de l'Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-8, Amsterdam, tel. 020 - 531 17 77

Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise

Proeverij met wijnen van importeur Wijn Verlinden, Den Bosch:


- aperitief: Champagne Bollinger


- Breuer Worldwide: Riesling van Weingut Georg Breuer, 2 rode wijnen van Quinta da Carvalhosa, Douro (Portugal), 2 rode wijnen van Mont du Toit Kelder, Wellington (Zuid-Afrika)


- En verder:


- Petaluma: Chardonnay 2001 en Coonawarra Cabernet Merlot 2001, Australië


- Cape Mentelle: Semillon Sauvignon 2003, Cabernet Merlot 2001, Shiraz 2001, Cabernet Sauvignon 1999, Australië


- Mitchelton: Print Shiraz 1998 en 1999, Australië


- Cloudy Bay: Chardonnay 2001, Pinot Noir 2001, Sauvignon Blanc 2003, Nieuw-Zeeland


- Bordeaux: Château Maison Blanche, Saint-Emilion 2000 en Château La Rose Figeac, Pomerol 2000


- Tokaji Aszú, The Royal Tokaji Wine Company, Hongarije

Aanvangstijd: 18:30 uur

Prijs p.p. ¤ 22,50 / Abonnees Proefschrift en Lekkerpas-houders: ¤ 20,00

Reservering: via The Wine & Food Association

Dinsdag 5 oktober

Restaurant Chalet Royal, Wilhelminaplein 1, Den Bosch, tel. 073 - 613 57 71

Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster

Proeverij met wijnen van importeur Wijn Verlinden, Den Bosch:


- aperitief: Champagne Bollinger


- Breuer Worldwide: Riesling van Weingut Georg Breuer, 2 rode wijnen van Quinta da Carvalhosa, Douro (Portugal), 2 rode wijnen van Mont du Toit Kelder, Wellington (Zuid-Afrika)


- En verder:


- Petaluma: Chardonnay 2001 en Coonawarra Cabernet Merlot 2001, Australië


- Cape Mentelle: Semillon Sauvignon 2003, Cabernet Merlot 2001, Shiraz 2001, Cabernet Sauvignon 1999, Australië


- Mitchelton: Print Shiraz 1998 en 1999, Australië


- Cloudy Bay: Chardonnay 2001, Pinot Noir 2001, Sauvignon Blanc 2003, Nieuw-Zeeland


- Bordeaux: Château Maison Blanche, Saint-Emilion 2000 en Château La Rose Figeac, Pomerol 2000


- Tokaji Aszú, The Royal Tokaji Wine Company, Hongarije

Aanvangstijd: 18:30 uur

Prijs p.p. ¤ 22,50 / Abonnees Proefschrift en Lekkerpas-houders: ¤ 20,00

Reservering: via The Wine & Food Association

Woensdag 6 oktober

Restaurant De Burgemeester, Raadhuisstraat 17, Linschoten, tel. 0348 - 41 40 40

Lid van Les Jeunes Restaurateurs d'Europe

Bernard Tesink verzorgt een sfeervolle, feestelijke Italiaans avond met

diner en bijpassend wijnarrangement

Voor consument

Aanvangstijd: 18:30 uur

Prijs p.p. ¤ 90,00 (all-in)

Reservering: via restaurant De Burgemeester

Donderdag 7 oktober

Restaurant De Librije, Broerenkerkplein 13, Zwolle, tel. 038 - 421 20 83

Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 3 Michelinsterren

Proeverij "100 Jaar Sauter Wijnen" met aansluitend 4-gangenlunch/diner.

Geproefd worden o.a. wijnen van:


- Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape


- Domaine Trevallon, Provence/Zuid-Frankrijk


- Champagne Lenoble


- Domaine Ostertag, Elzas


- Domaine Tempier, Bandol, Provence


- Weingut Ott, Donauland, Oostenrijk


- Abadia Retuerta, Castilla y Leon, Spanje


- Domaine Mondivin, Villany, Hongarije


- Speciale Jubileumwijnen Sauter

Aanvangstijden:

c) 11:30 uur: proeverij met aansluitend lunch voor pers en professionals (genodigden)

d) 18:30 uur: proeverij met aansluitend diner voor consumenten

Prijs p.p. ¤ 120,00 (all-in)

Reservering via restaurant De Librije of via The Wine & Food Association

Vrijdag 8 oktober

Restaurant Hermitage, Rijksstraatweg 67, Rijsoord, tel. 0180 - 42 09 96

Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, 1 Michelinster

Thema en importeur worden nader bekendgemaakt.

Aanvangstijd: 18:30 uur

Prijs p.p. ¤ 22,50 / Abonnees Proefschrift en Lekkerpas-houders: ¤ 20,00

Reservering: via The Wine & Food Association

(Locatie en datum binnenkort bekend)

Proeverij in Limburg met hoge-kwaliteitswijnen van importeur Goessens Wijnen, Maastricht, o.a.:


- Domaine Zind-Humbrecht, Elzas


- Dominique Laurent, Bourgogne


- Maison Henri Boillot, Bourgogne


- Champagne Charles Heidsieck


- Domaine Tardieu-Laurent, Rhône

Voor professionals

Reservering: via The Wine & Food Association of Goessens Wijnen, tel. 043 - 352 32 00

Zondag 10 oktober - Grote Finaleproeverij 16e Proefschrift Wijnconcours

St. Olofskapel, NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Feestelijke afsluiting: de Grote Finaleproeverij van het 16e Proefschrift Wijnconcours, met ruim 100 finalewijnen en de bekendmaking van de Wijnen van het Jaar in vier prijscategorieën, de Publieksprijs, de Persprijs en de Prix du Sommelier.

Het Proefschrift Wijnconcours is dé graadmeter van het huidige aanbod aan kwaliteitswijnen in België en Nederland tot ¤ 20,00.

Voor pers, professionals en consumenten.

Toegangskaarten via www.ticketservice.nl en www.thewinesite.nl


Deelname proeverijen

Aanmelding proeverijen via The Wine & Food Association (tenzij anders aangegeven), d.m.v.:


- overmaking van het verschuldigde bedrag (¤ 22,50 c.q. 20,00 per persoon*) op ABN Amro rekening nr. 44.66.29.618 ten name van Stichting WINE, Amsterdam, o.v.v. "PSinG2004" + datum proeverij


- en bevestiging van overmaking per e-mail: info@thewinesite.nl met vermelding naam deelnemer(s) plus datum proeverij

Indien alle plaatsen reeds gereserveerd zijn, ontvangt u bericht en wordt het overgemaakte bedrag op uw rekening teruggestort.

*Voor aanmelding proeverij annex diner De Librije (7 oktober): ¤ 120,00 p.p.

Voor het laatste nieuws:

www.thewinesite.nl

www.wijn.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Jan van Lissum/Marie-Anne van der Steen

Oude Schans 11- 1011 KR - AMSTERDAM

+31 (0)20-625.12.98

E: info@thewinesite.nl