Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, 30 september 2004

LEZER MAG STEM UITBRENGEN IN BASISBIBLIOTHEEK MAASLAND:

ZES GENOMINEERDE BOEKEN VOOR NS PUBLIEKSPRIJS 2004

In de Basisbibliotheek Maasland de openbare bibliotheken in de gemeenten Bernheze, Landerd, Lith, Maasdonk en Oss kunnen lezers tot en met 30 oktober hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de NS Publieksprijs. Uit de populairste boeken die het afgelopen jaar verschenen, zijn zes boeken gekozen als kanshebber voor de Publieksprijs. Het gaat om: De Cock en geen excuus voor moord van Appie Baantjer; Het duister dat ons scheidt van Renate Dorrestein; Een schitterend gebrek van Arthur Japin; In Europa van Geert Mak; De eetclub van Saskia Noort en Schaduwkind van P.F. Thomése.

Op initiatief van de CPNB zijn er zes genomineerde boeken gekozen door een selectiecomité van bibliothecarissen en boekverkopers. Het publiek mag nu zelf bepalen welk van deze zes boeken het predikaat Boek van het Jaar krijgt. In plaats van te stemmen op één van de zes genomineerde boeken, kan men ook stemmen op een andere, niet genomineerde titel.

De schrijver van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman en een geldbedrag van 7.500,-. Vorig jaar werd de NS Publieksprijs gewonnen door Hella S. Haasse met Sleuteloog. Eerdere winnaars waren onder meer Adriaan van Dis, Connie Palmen, Geert Mak en Anna Enquist.

Wie stemt maakt kans op diverse landelijke prijzen waaronder 52 weken lang gratis een boek naar keuze. Stemmen kan via de openbare bibliotheken, boekhandels, SMS of via www.nspublieksprijs.nl Op donderdag 4 november a.s. wordt bekend gemaakt wie de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2004 heeft gewonnen.

Einde persbericht.