Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 30 september

Hoorn 30-09-2004 - 13.00 uur

Primeur in West-Friesland: 3040 kilo illegaal vuurwerk

Wervershoof, woensdag 29 september 2004.

De milieuafdeling van de politie Westfriesland had op woensdagmiddag de primeur in de regio voor illegaal vuurwerk dit jaar. In een loods in Wervershoof werd een partij van ruim drieduizend kilo aangetroffen.

Nadat de politie een tip had gekregen over de aanwezigheid van illegaal vuurwerk, werd omstreeks 16.00 uureen onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Wervershoof. Hier werd een partij vuurwerk aangetroffen met een totaalgewicht van 3040 kilogram. De partij vuurwerk bestond uit pantservuisten en Chinese rollen. Dit zijn zeer zware strijkers en 100.000-klappers. Dit vuurwerk is in Nederland verboden. Vermoedelijk is de partij vanuit het buitenland geïmporteerd.

Ter plaatse trof de politie een 41-jarige man uit Wervershoof aan. Het betreft hier de vermoedelijke eigenaar van het vuurwerk en de huurder van het pand. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In overleg met de officier van justitie werd besloten de partij vuurwerk direct af te voeren naar een opslagplaats van Domeinen in Noord-Brabant, waar voorzieningen zijn voor het veilig opbergen van vuurwerk.

Inbraak woning

Hoorn, woensdag 29 september 2004.

Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is er ingebroken in een woning gaan de Reiger. De daders zijn binnengekomen na het openbreken van een keukenraam aan de achterkant van het huis. Er werd ondermeer een stereotoren en een mobiele telefoon meegenomen.

Tasjesrovers actief

Enkhuizen, woensdag 29 september 2004.

Een 87-jarige vrouw uit Enkhuizen is omstreeks 15.15 uur beroofd van haar boodschappentassen op het Wethouder Westdorppad. De vrouw liep met haar rollator en had juist boodschappen gedaan. Vlak voor de rotonde Dreef/ Kastanjelaan/ Lindelaand kreeg ze van achteren een flinke duw. Ze bleef overeind maar twee onbekend gebleven jongemannen namen de boodschappentassen uit het mandje van haar rollator weg. Ze liepen terug in de richting van de Molenweg. Een oplettende getuige stelde een achtervolging in en kreeg ze, met hulp van een ander, te pakken. Daarbij gooiden de verdachten de spullen weg en deze konden dan ook bij de vrouw terugbezorgd worden. Ze zagen wel kans om te ontkomen. Het gaat om twee blanke mannen van ongeveer 20 jaar oud met een normaal postuur. Ze hadden beiden lichtblond haar en zijn ongeveer
1,65 meter lang. De een droeg een lichtblauwe trui, de ander een lichtkleurige trui. Ze zijn vermoedelijk van Oost-Europese afkomst.

Later op de dag, omstreeks 20.00 uur, werd een 69-jarige vrouw op de Korte Baansteeg slachtoffer van een tasjesrover. De vrouw kwam vanaf de Dijk en werd van achter benaderd door een onbekend gebleven man. Die trok de handtas die zij bij zich had, uit haar hand en vluchtte terug in de richting van de Dijk. In de tas zaten ondermeer een portemonnee met een bankpas en andere kleine spulletjes. De verdachte in deze zaak was een blanke man met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1,65 meter. Hij droeg een zwarte bivakmuts die een groot deel van zijn hoofd bedekte, behalve de ogen, neus en mond.

Snelheidscontrole

Hoorn, donderdag 30 september 2004.

Tussen 08.00 en 09.00 uur werd met behulp van een Lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Willemsweg. Acht autombilisten kregen een bon omdat ze sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.