Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 september 2004


Elburg - drankrijder betrapt.


Een 51-jarige automobilist uit Elburg bleek woensdag (29-09), rond 18.10 uur, bij een politiecontrole op de Zuiderzeestraatweg onder invloed van alcohol te rijden. De man blies een promillage van 1,1. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


Putten - onder invloed doorrijden na aanrijding.
Op woensdag (29-09), rond 13.55 uur, werd er een hek omver gereden bij een pand aan de Huinerenkweg door een automobilist die wegreed na de aanrijding. Even later trof de politie op de Krachtighuizerweg een 25-jarige automobilist uit Putten slapend in zijn voertuig aan.
Aan de hand van de schade kon men vaststellen dat dit de betreffende automobilist was.
De man bleek onder invloed van alcohol en omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding, werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1.7.
Zijn rijbewijs werd ingenomen en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


Putten - verkeersongeval.

Op woensdag (29-09) vond er rond 11.00 uur een aanrijding plaats tussen een bus van
Connexxion en een personenauto op de kruising Harderwijkerstraat en Postweg.
De buschauffeur, een 57-jarige man uit Ermelo, wilde rechtdoor rijden op de kruising.
Een 83-jarige automobilist uit Putten kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg op de kruising opeens linksaf. De buschauffeur kon hem niet meer ontwijken en raakte de auto aan de rechter voorzijde, waardoor de auto een halve slag draaide.
De 79-jarige passagiere van de auto, eveneens uit Putten, raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer worden ontzet. Beide inzittenden werden ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf en de brandweer heeft het wegdek schoon gespoten.


Putten - verkeersongeval.

Op woensdag (29-09) vond er rond 22.20 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Nijkerkerstraat en Stenenkamerseweg. Een 47-jarige automobilist uit Putten reed op de Stenenkamerseweg en zag de 18-jarige fietsster uit Putten, rijdende op het fietspad van de Nijkerkerstraat, over het hoofd. De fietsster raakte lichtgewond.


Ermelo - frontale aanrijding auto's.

Op woensdag (29-09) vond er rond 06.25 uur een frontale aanrijding tussen drie auto's plaats op de N 302. Twee auto's kwamen uit de richting Nijkerk. Een derde auto, komende uit de richting Ermelo, week vermoedelijk te veel uit naar links en botste tegen de eerste tegenligger. De auto achter de tegenligger kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste op zijn voorganger. Omdat de bestuurders militairen zijn, heeft de marechaussee de afhandeling van de aanrijding overgenomen van de politie.
Twee bestuurders, waarvan er één door de brandweer uit zijn auto ontzet moest worden, raakten zwaar gewond en een derde klaagde over pijn in de nek. Alle slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. Diverse automobilsiten verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. Het verkeer moest worden omgeleid.


(N.B. aangezien de aanrijding is overgedragen heeft de politie geen gegevens wie in welke auto heeft gereden.)


Harderwijk - kop-staartbotsing.

Op woensdag (29-09) vond er rond 15.45 uur een kop-staartbotsing plaats op de
Hoofdweg. Een 34-jarige automobiliste uit Harderwijk moest stoppen voor de gesloten spoorwegovergang. Achter haar reed een 21-jarige automobilist uit Harderwijk. Deze kon zijn
auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en botste tegen haar auto.
De vrouw had pijnklachten in nek en schouders en haar werd geadviseerd contact op te nemen bij de huisarts.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Een 58-jarige automobilist uit Ermelo bleek op woensdag (29-09), rond 13.30 uur, bij een politiecontrole op de Vondellaan onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van
1,9. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


Epe - (poging) inbraak bedrijven.

In de nacht van dinsdag op woensdag (28/29-09) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat. De dader kwam binnen door het forceren van een voordeurslot.
Uit de kassa werd een onbekend geldbedrag ontvreemd. De kantoorruimte werd ook nog doorzocht.
In dezelfde nacht vonden er nog twee pogingen tot inbraak plaats bij bedrijven aan resp. de Haverkampsweg en Stationsstraat. In beide gevallen probeerde de dader de deur cq het raam te forceren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --