Ingezonden persbericht
Persbericht / Press release
Proeven & Genieten Den Haag 2004 trekt veel bezoekers
Met bijna 1300 bezoekers was de tweede editie van Proeven & Genieten Den Haag wederom een groot succes. Vooral op zondag 19 september overtrof het bezoekersaantal alle verwachtingen en was De Oude Raadzaal tot de nok gevuld met liefhebbers van lekker eten en drinken.
Tijdens het door The Wine & Food Association (o.a. uitgever van het wijn vakblad Proefschrift - Wine&Food Professional) georganiseerde evenement, konden de gasten kennis maken met en proeven van een keur aan lekkernijen op het gebied van wijn en spijs. Kaviaar, ganzenlever, micro-groenten, kaas, charcuterie, bijzonder brood, zalm en een ongekende variatie aan wijnen uit alle delen van de wereld werden aan een opvallend hongerig Haags publiek gepresenteerd.
Speciale proeverijen, Masterclasses en presentaties boeiden velen in het proeflokaal, terwijl in de keuken diverse vermaarde gastchefs uit de Haagse regio bezoekers vergastten op kookdemonstraties en diverse gerechtjes. De (terechte) belangstelling voor deze culinaire hoogtepunten was zo groot dat alleen een streng toegangsbeleid een ieder gelijke kansen gaf om deel te nemen aan deze kooksessies.
Ook de verkiezing beste Haaglanden huiswijn mocht rekenen op veel belangstelling en onder de diverse winnaars viel vooral Imko Binnerts, chef van Grand Winston in Rijswijk op, door maar liefst twee trofeeën in de wacht te slepen. Tussen de vaste presentaties door namen leden van het team van The Wine & Food Association groepen gasten mee langs een steeds wisselende selectie van stands. Dit zogenaamde "mobiel proeven" zorgde voor een welkome introductie van minder bekende of ondergewaardeerde producten. Vast beginpunt was de stand van Vinos de Jerez waar men diverse soorten sherry kon proeven en getuige kon zijn van een opleving van deze fenomenale en veelzijdige soort wijn.
Het evenement leerde dat er nog steeds grote behoefte is aan een nadere kennismaking met culinaire topproducten. The Wine & Food Association heeft daarom nu reeds besloten om Proeven & Genieten Den Haag ook in 2005 te organiseren. Wel zal er een verschuiving plaatsvinden naar de zondag en maandag, waarbij de tweede dag specifiek op de Haagse professionele vakhandel en restaurateurs zal zijn gericht. De formule en het doel blijven ongewijzigd: het presenteren en promoten van gastronomische producten op het hoogste niveau.