Nieuwe internetsite voor ministerie LNV
21 september 2004 -
MINLNV: Nieuwe internetsite voor ministerie LNV
Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag de nieuwe internetsite van zijn ministerie geopend. Het adres is hetzelfde (
De site biedt meer mogelijkheden voor de bezoeker dan de vorige website. Via 'service' kan de bezoeker opgeven over welk thema hij/zij per e-mail informatie wenst te ontvangen. De bezoeker kan ook nog de soort informatie kiezen, bijvoorbeeld brieven aan de Tweede Kamer, persberichten of brochures. Zodra er nieuwe informatie verschijnt op het gebied van het gezochte thema zal de bezoeker een e-mail krijgen met links naar de betreffende informatie op de LNV-site. De Dienst Regelingen werkt op dit moment aan extra mogelijkheden voor digitale dienstverlening via Het LNV-loket. Te denken valt aan het online raadplegen van perceelsgegevens of de online registratie van Identificatie- en Registratiegegevens.
Beleid, handhaving en uitvoering horen bij elkaar. Daarom zijn ze in de nieuwe website geïntegreerd. Het LNV-loket en diensten als de Algemene Inspectiedienst, de Plantenziektenkundige Dienst en de Dienst Landelijk Gebied zijn dus voortaan, behalve via hun vertrouwde webadres, allemaal ook te vinden via
De site is opgebouwd rond de vier hoofdthema's waarmee het ministerie zich bezighoudt:
* Groen ondernemen, innovatieve kracht: versterken van de internationale concurrentiekracht van het agro-bedrijfsleven met maatschappelijk ondernemen als uitgangspunt.
* Veilig voedsel, bewuste keus: veilig voedsel op een duurzame wijze geproduceerd, waarvan de ingrediënten eenvoudig te achterhalen zijn.
* Vertrouwd platteland, verrassend perspectief: een platteland waar iedereen zich thuis voelt en met economische perspectieven voor de agrarische sector.
* Nieuwe paden, vitale natuur: vitale natuur door de ontwikkeling van een netwerk van aaneengesloten natuurgebieden (Ecologische Hoofdstructuur) en het behoud van beschermde plant- en diersoorten.
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit