Gemeente Hengelo


Raadscommissies Voorzichtig met asbest
Integratiedebat Een ton voor water
Opheffing afsluiting Bachstraat Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
Website over toekomst Hengelo Rectificatie inspraak artikel 6a Wet ruimtelijke ordening
Inrichtingsplan Broek Zuid Wet Milieubeheer
Welzijn Ouderen Hengelo zoekt vrijwilligers Kapvergunningen Steunpunt Informele Zorg Werk aan de weg
Collecte
Tot en met 25 september collecteert de Nierstichting Nederland. Van 27 september tot en met 2 oktober collecteert de Stichting NKGG (Nationale Collecte Verstandelijk Gehandicapten). Collectanten kunnen zich legitimeren.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Ruimte en Wonen

De commissie vergadert op 23 september vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Concept nota van uitgangspunten Seahorseterrein
* Ontwerp bestemmingsplan Tuindorp t Lansink
* Aanvullende discussie Nota Wonen

* Nemen van voorbereidingsbesluit en toepassen artikel 19 lid 1/19a WRO ten behoeve van het uitbreiden van de begraafplaats aan de Deurningerstraat

Bestuurszaken

De commissie vergadert op 27 september vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Verdelingsvoorstel GSB 2005 2009

* Plan van aanpak gemeentebrede eisen voor externe dienstverlening
* Open de achterdeur, manifest voor normalisering van de softdrugsmarkt

* Onderzoeksopdracht evaluatie interactief werken

Voor het agendapunt Verdelingsvoorstel GSB zijn alle raadsleden uitgenodigd.

Leefbaarheid en Jeugd

De commissie vergadert op 28 september vanaf 19.30 uur bij Scala Welzijnswerk, Schalkburgerstraat 25. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* In gesprek met Scala

* Kaderstellende notitie wijkplan Noord

* Sanering waterlozing buitengebied

Werken en Zorg

De commissie vergadert op 29 september vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Verordening cliëntenparticipatie (voorstel tot acceptatie formele regeling in het kader van de Wet werk en bijstand voor cliëntenparticipatie rond uitvoering van de wet)
* Tweede kwartaalrapportage Wet werk en bijstand (stand van zaken rond uitvoering en nadere beleidsmatige en financiële toelichting)
* Verdelingsvoorstel GSB 2005-2009 (verdeling gelden in het kader van het GSB voor o.a. gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, etc.)

* Themabespreking emancipatiebeleid (n.a.v. memo van werkgroep emancipatie)

Middelen en Economie

De commissie vergadert op 30 september vanaf 19.00 uur de raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Bedrijventerrein Buren de Veldkamp. Aan de orde zijn: het voorstel tot vaststellen van de Nota van Uitgangspunten, de wijze van behandeling van de inspraakreacties en de
samenwerkingsovereenkomst.

Aansluitend (aanvang omstreeks 20.00 uur) vergadert de commissie ME gezamenlijk met de raadscommissie Grondgebied van de gemeente Borne, in de raadzaal van het stadhuis in Hengelo. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Aanvraag TOP project Twentekanaal Zuid

* Client Service Plan Accountant

* Locatiekeuze Regionaal Bedrijventerrein Twente
* Herziening exploitatie-opzetten grondcomplexen per 1-1-2004
* Evaluatie Stichting Stadsmarketing

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de Gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Integratiedebat

Op zaterdag 2 oktober 2004 vanaf 14.00 uur organiseert de gemeenteraad van Hengelo een debat over het toekomstig integratiebeleid van de gemeente. Het debat staat onder leiding van Stef Blok, kamerlid en ex-voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Integratiebeleid. Wilt u het debat bijwonen dan dient u zich voor 24 september 2004 op te geven bij de raadsgriffie in het stadhuis, Postbus 18, 7550 AA Hengelo of telefonisch: 074 245 9311.

Opheffing afsluiting Bachstraat

In 2003 heeft de gemeente een reconstructie doorgevoerd van de Josef Haydnlaan. Hierbij zijn ook de maatregelen in het kader van 30 km gebied meegenomen. Bij het opstellen van de plannen voor dit gebied is uit de inspraakrondes de wens naar voren gekomen de Bachstraat af te sluiten in verband met het aanwezige sluipverkeer en ter verhoging van de verkeersveiligheid. Deze wens is in de definitieve plannen meegenomen. Inmiddels geven diverse bewoners aan, de afsluiting te willen opheffen. Ook ondervinden brandweer en huisvuilophaaldienst enige problemen met de bereikbaarheid van de straat. Op grond hiervan zijn door de gemeente al enige aanpassingen verricht. De brandweer geeft aan dat door de afsluiting bij calamiteiten vertraging kan ontstaan in de hulpverlening. Dit acht de gemeente ongewenst, te meer daar nu ook een grote meerderheid van de bewoners aangeeft niet gelukkig te zijn met de aangebrachte wijzigingen. Op grond van het bovenstaande zijn wij van plan het de afsluiting definitief ongedaan te maken.

Hoe kunt u reageren?

Wij stellen u in de gelegenheid om te reageren op ons voornemen op 23 september 2004 van 19.00 tot 20.30 uur in Buurtcentrum Vogelkwartier, Leeuwerikstraat 36. Er zijn op deze avond medewerkers van de gemeente aanwezig om zonodig extra informatie te verstrekken. U kunt ook schriftelijk reageren op het door ons bekend gemaakte voornemen bij de Dienst SBO, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Website over toekomst Hengelo
Hoe ziet Hengelo er in 2030 uit? Dwalen we door een stedelijke jungle van wolkenkrabbers, domineert een groene oase het straatbeeld of blijft alles gewoon bij het oude? Deze vragen komen aan de orde op de website www.hengelo2030.nl. Met deze website en het Ruimtelijk Verkenningsdocument, zet Hengelo de eerste stappen naar een structuurvisie voor de toekomst.

Door middel van de interactieve website nodigen wij de Hengelose bevolking uit mee te denken over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de stad en ideeën en opvattingen kenbaar te maken. Reacties van bezoekers worden doorlopend toegevoegd aan de site. Het is de eerste keer dat de gemeente Hengelo deze vorm van inspraak aanbiedt.

Waarom een structuurvisie?

De gemeente maakt een structuurvisie voor de ruimtelijke ontwikkeling. Een visie die bepaalt hoe Hengelo zich de komende jaren ruimtelijk gezien zal ontwikkelen. Deze langetermijnvisie geeft geen concrete invulling, maar maakt het mogelijk om te werken aan de toekomst van de stad vanuit gezamenlijke ambities. Over 25 jaar moet de stad aantrekkelijk zijn om te wonen, te werken en te recreëren. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt.

Planning

Het maken van een structuurvisie gebeurt in drie fasen. Het Ruimtelijk Verkenningsdocument ligt tot 15 oktober 2004 ter inzage, via de website en in de Gemeentewinkel. Naar verwachting wordt eind december 2004 de eerste fase afgerond en is het kader gevormd voor het vervolg. Dit document beschrijft de veranderende maatschappij, de kansen voor Hengelo en de ambities. Deze zijn vervolgens uitgewerkt in de themas wonen, werken, mobiliteit, voorzieningen en identiteit. De tweede fase bestaat uit het ontwikkelen van scenarios en een voorkeursscenario voor de ruimtelijke ontwikkeling. De laatste fase is het maken van de structuurvisie. Eind 2006 zal deze gereed zijn.

Inrichtingsplan Broek Zuid

Het Inrichtingsplan Broek Zuid is gereed. In dit inrichtingsplan maakt de gemeente duidelijk hoe zij wil omgaan met de openbare ruimte in het gebied: onder andere de bestrating, de afwatering, verlichting, spelen en groenstructuur.

Inloopbijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in het Inrichtingsplan Broek Zuid dan bent u op dinsdag 28 september 2004 tussen 16.00 en 20.00 uur welkom bij de inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het Informatiecentrum aan Kolblei 8 (Het Broek, Vossenbelt).

Welzijn Ouderen Hengelo zoekt vrijwilligers

Welzijn Ouderen Hengelo start met een bezoekdienst voor weduwen en weduwnaars. De bezoekdienst bestaat uit vrijwilligers die zelf weduwe of weduwnaar zijn. Zij bezoeken mensen die kort geleden hun partner hebben verloren. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers vanaf 55 jaar die zelf meer dan twee jaar weduwe of weduwnaar zijn en die huisbezoeken willen afleggen. De huisbezoeken vinden plaats in de gemeente Hengelo en worden gemiddeld twee keer per maand afgelegd. Vrijwilligers krijgen gratis een cursus rouwbegeleiding aangeboden.

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen Hengelo,

telefoon 242 6205 op werkdagen van 8.30 tot 12.30, of per e-mail: secr.swoh@carint.nl

Steunpunt Informele Zorg

Sporten, wandelen of winkelen: voor een gezond mens heel gewoon! Voor mensen met een chronische ziekte of handicap echter een onoverkomelijk probleem. Zij hebben daar bij hulp nodig van mantelzorgers of vrijwilligers. Steunpunt Informele Zorg Hengelo wil hulp bieden in die situaties waarin mensen extra steun kunnen gebruiken. Het doel van de organisatie is om mensen meer mogelijkheden te bieden om aan de samenleving deel te kunnen nemen, en partners, familieleden of verzorgers de gelegenheid te geven wat tijd aan zichzelf te besteden.

Dankzij de inzet van vrijwilligers kan de mantelzorger de zorg even uit handen geven. Het Steunpunt bemiddelt tussen hulpvragers en vrijwilligers. Als mantelzorger kan de zorg die u verleent lichamelijk zwaar zijn, emotionele spanningen met zich meebrengen en veel tijd kosten. Heeft u als mantelzorger het gevoel er alleen voor te staan, en kunt u wel wat steun gebruiken? De consulent van het Steunpunt is er om te helpen. Bent u mantelzorger en wilt u graag praktische ondersteuning of wilt u vrijwilligerswerk bij ons doen, dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Informele Zorg, telefoon (074) 29 14 224 of kijk op www.vrijwilligethuishulp.nl

Voorzichtig met asbest

Tot de jaren tachtig is asbest geregeld toegepast in woningen. Het materiaal was populair omdat het sterk, slijtvast, isolerend en goedkoop was. Inmiddels weten we hoe gevaarlijk asbest is voor de gezondheid. Asbesthoudende materialen worden dan ook niet meer gebruikt. Asbest kunt u in verschillende vormen en materialen tegenkomen in woningen: platen van asbesthoudend cement zijn gebruikt in gevels en dakbeschot, in en rondom schoorstenen en in of bij de cv-installatie. Ook kan asbest in golfplaat zitten op schuren en garages. Asbest komt ook voor in sommige oude soorten vinylzeil en harde vinyltegels en soms in oude huishoudelijke apparaten die warmte uitstralen of aan warmte worden blootgesteld zoals gaskachels, CV-ketels, oude haardrogers, strijkijzers en warmhoudplaatjes.

Verwijderen van asbest

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid wanneer asbestvezels vrijkomen. Dit kan gebeuren als asbest in slechte staat verkeert of ondeskundig verwijderd wordt. Dan komen er miljoenen asbestdeeltjes vrij waardoor de kans op inademing groot is. Bij inademing kunnen asbestvezels diep doordringen in de longen waardoor er grote kans bestaat op longkanker en stoflongen. Als asbestvezels gebonden zijn aan stevige materialen zijn de gezondheidsrisicos zeer klein, zolang u het asbest laat zitten waar het zit. U moet altijd voorzichtig omgaan met asbesthoudende materialen in de woning. Er gelden regels voor het verwijderen van asbest. Zo moet u in de meeste gevallen toestemming aan uw gemeente vragen. Het kan zijn dat u er een sloopvergunning voor nodig heeft. In een aantal gevallen bent u verplicht om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen bij het verwijderen van asbest.

Meer informatie

De folder Asbest in en om het huis geeft informatie over hoe u asbesthoudende materialen kunt herkennen, wat u moet doen als u ze aantreft en of u ze zelf mag verwijderen. Bestellen kan telefonisch bij Postbus 51, telefoon: 0800-8051 (gratis) of via www.vrom.nl/asbest . Op www.vrom.nl/asbest vindt u ook uitgebreide informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over asbest.

De Keuringsdienst van Waren kan informatie verstrekken als u materiaal wilt laten onderzoeken waarin mogelijk asbest zit, telefoon: 0800-0488. U kunt ook zelf contact opnemen met een laboratorium dat bevoegd is om asbestanalyses uit te voeren. Een deskundig asbest inventarisatiebedrijf kan eveneens nagaan of in uw woning asbest aanwezig is. Aan deze opties zijn wel kosten verbonden.

Een ton voor water

De beschikbaarheid van voldoende schoon drinkwater is een wereldwijde zorg. De gemeente Hengelo is in dit kader in 2000 gestart met een plaatselijke variant van de landelijke actie een ton voor water. Door middel van de aanschaf van een regenton is het mogelijk om in ons land water te besparen en waterprojecten in Ethiopië te ondersteunen. Per ton zal namelijk 5,- ten goede komen aan waterprojecten in Ethiopië.

Gebruik van de regenton is een eenvoudige en goedkope manier om zorgvuldiger om te gaan met water. Regenwater dat in de regenton wordt opgevangen, is te gebruiken voor het besproeien van de tuin en kamerplanten maar ook voor kleine schoonmaakklusjes. Zo komt een deel van het schone regenwater weer ten goede aan de bodem en hoeft het water niet onnodig naar een zuiveringsinstallatie te worden afgevoerd. Hierdoor wordt verdroging tegengegaan en kan de waterzuivering efficiënter (en dus minder milieubelastend!) werken. Ook bespaart u op deze manier al gauw enkele duizenden liters drinkwater per jaar, iets dat u zeker in uw portemonnee zult voelen.

Twee modellen

Er is keuze uit twee modellen regentonnen. De ene regenton is van donkergroen PE-kunststof. Deze ton kost 25,- inclusief kraantje. Voor 10,- extra krijgt u bij deze ton een regenautomaat voor aansluiting van de ton op de regenpijp. De andere regenton is van oud hout en heeft een nostalgische uitstraling. Voor deze ton betaalt u 45,- en voor 5,- extra kan een houten kraan geleverd worden.

U kunt de regentonnen bezichtigen bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (bij Kinderboerderij t Weusthag) en bij het Informatiecentrum Het Broek aan de Kolbleistraat 8. Bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie zijn beide regentonnen te koop. De betaling vindt plaats middels een door u af te geven éénmalige machtiging. De formulieren hiervoor zijn ter plekke te verkrijgen en in te vullen. U krijgt de regenton dan direct mee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Hengelo, telefoon 074-255 0607.
dus
voor 1 oktober 2004 in ons bezit te zijn. Verzoekformulieren zijn verkrijgbaar bij de afdeling Belastingen (Stadskantoor) en de Gemeentewinkel.

* Anthoniusstraat 45, veranderen en vergroten woonhuis
* Berfloweg 85, plaatsen dakkapel

* Castorweg 191, oprichten tuinhuisje

* Dr A Kuyperstraat 17, oprichten erfafscheiding
* Else Mauhsstraat 57, veranderen woonhuis
* Parijsstraat 9, oprichten erfafscheiding
* Rumkehof 18, veranderen en vergroten woonhuis
* Brecklenkamp 39, oprichten dakopbouw

* Nieuwstraat 33, veranderen winkelpui en veranderen gevelreclame
* Rijnstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Wegtersweg 17, vernieuwen van drie tanks (isolatie en leienbekleding)
In de week van 6 tot en met tot en met 10 september 2004 is vergunning
* Celebesstraat 57 - 7, oprichten carport
* Dublinstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Else Mauhsstraat 33, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* Floresstraat 106, oprichten carport

* Luxemburgstraat 118, oprichten dakopbouw
* Oude Postweg 52, veranderen en vergroten woonhuis
* Petroleumhavenstraat 12, oprichten bedrijfshal
* Ruijsdaelstraat 31, plaatsen schutting

* Sloetsweg 132 b, veranderen en vergroten woonhuis
* 't Onland 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Willem de Merodestraat 92, plaatsen lichtreclame
* Wim Sonneveldstraat 50, veranderen en vergroten woonhuis De besluiten zijn genomen in de week van 6 september tot en met 10 afdeling Bouwen, Stadskantoor.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50, lid 4 WW De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 7 september 2004 besloten toepassing te geven aan de procedure ex artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 4 van de Woningwet voor:

* Oldenzaalsestraat 509, het oprichten van een woning
* Oldenzaalsestraat 603, het veranderen en vergroten van een restaurant en het oprichten van een dienstwoning met berging
* Bornsedijk nabij nr. 11, het oprichten van 3 woningen
* Landmansweg 45, het oprichten van een bedrijfswoning
* Wegtersweg 5-21, het oprichten van een bedrijfsgebouw

De bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Met toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan medewerking worden verleend aan de bouwplannen. Burgemeester en wethouders zijn van plan de daarvoor benodigde verklaringen van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.
Ter inzage en zienswijzen

De bouwplannen liggen van 21 september tot 20 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum SBO, Stadskantoor. Uw schriftelijke zienswijze tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaringen van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u in de periode van 21 september tot 20 oktober 2004 richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19, lid 3 WRO

Onderstaande verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend:

* Leusveenweg 38, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Breemarsweg 371, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Oude Molenweg 42-44, veranderen en vergroten van een snookercentrum

* Oldenzaalsestraat 344, wijziging gebruik opstal t.b.v. woondoeleinden

* Laurastraat 21, oprichten van een kweekkas

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 22 september tot 20 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 20 oktober 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling artikel 15 WRO

Een verzoek om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Sluitersdijk 31, het afwijken van de maximale toegestane kaphelling bij het veranderen/ vernieuwen van een stoeterij.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 22 september tot 6 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 6 oktober 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Rectificatie inspraak artikel 6a Wet ruimtelijke ordening

In het Hengelos weekblad van dinsdag 24 augustus 2004 is per abuis een onjuiste publicatie geplaatst omtrent de te volgen vrijstellingsprocedure ten behoeve van het veranderen en vergroten van een activiteitencentrum en het plaatsen van een berging op het perceel Leeuwerikstraat 36.

De juiste publicatie luidt:

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het college van B&W worden ingediend voor het volgende plan:

* het veranderen en vergroten van een activiteitencentrum en het plaatsen van een berging op het perceel aan de Leeuwerikstraat 36 (Vogelkwartier)

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Vooroorlogse wijken. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan, kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het bouwplan ligt van 22 september tot 20 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrumdienst SBO, Stadskantoor. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden kunnen in deze periode worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet Milieubeheer

Veranderingsvergunning en revisievergunning

Een veranderingsvergunning (artikel 8.1, lid 1 sub b Wet milieubeheer) is verleend aan:

* Zuivelhoeve Productie B.V., Bruninksweg 5, voor een inrichting voor het verwerken van melk tot zuivelproducten.

De vergunning bevat voorschriften die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. Tevens is besloten tot (gedeeltelijke) intrekking, wijziging of aanvulling van de voorschriften verbonden aan de revisievergunning verleend op 15 augustus 2003 onder nr. 45692. De beide (deel-) besluiten zijn naar de strekking niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan. Wel zijn de overwegingen welke als motivering aan de (deel)besluiten ten grondslag liggen in verband met ingebrachte bedenkingen gewijzigd c.q. aangevuld.

Ter inzage, inwerkingtreding, beroep en voorlopige voorziening

De beschikking met de beide hiervoor bedoelde (deel)besluiten ligt met andere ter zake zijnde stukken van 22 september tot donderdag 4 november 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor. Beroep tegen een of beide (deel)besluiten kan worden ingesteld door degene die bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het betreffende (deel)besluit, degene die bedenkingen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het betreffende (deel)besluit.

Het beroepschrift, dat voorzien moet zijn van naam en adres van de indiener, van een dag en ondertekening, van de gronden van beroep en van een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, dient, zomogelijk tezamen met een afschrift van het besluit, voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn gezonden aan de Afdeling 's-Gravenhage.
De beschikking met beide (deel-) besluiten wordt direct na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tevoren beroep is ingesteld en tevens binnen deze termijn schriftelijk het verzoek is gedaan een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) te treffen. Het verzoek daartoe moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De (deel)besluiten worden in zodanig geval niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Het griffierecht bedraagt ? 136, - voor het in behandeling nemen van het beroepschrift, terwijl nogmaals ? 136, -is verschuldigd indien tevens sprake is van een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt in beide gevallen een bedrag van ? 273,-). In de week van 8 tot en met 14 september 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* Genselerweg, perceel 24, 2 eiken, 2 berken, 1 meidoorn en 250 m2 abeel. Herplant: 200 diverse soorten inlands bosplantsoen, in de maat 100/120, binnen één jaar na het gereedkomen van de werkzaamheden.

* Vuurdoornplein 4 tot en met 8, 6 esdoorns. Herplant: 4 haagbeuken in de maat 20/25 binnen een jaar na de kap van de bomen. De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Met ingang van 20 september vinden onderhoudswerkzaamheden plaats in de:
Het verkeer dient rekening te houden met vertragingen. De werkzaamheden duren tot en met 1 oktober 2004.

Zwavertsweg en Staringstraat

Er vinden werkzaamheden plaats aan de Zwavertsweg en de Staringstraat waar een nieuwe deklaag van asfalt wordt aangebracht. Op woensdag 22 en donderdag 23 september wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht en wordt dit weggedeelte voor alle verkeer afgesloten.

Venderinksweg
De Venderinksweg ter hoogte van huisnummers 2 tot en met 24 is voor het verkeer afgesloten. De werkzaamheden duren de hele week.