CMB - Raad van bestuur keurt afsplitsing Euronav goed

(20/09/04 18:26 CET)

RAAD VAN BESTUUR KEURT AFSPLITSING EURONAV GOED

De raad van bestuur van CMB heeft vandaag het voorstel tot afsplitsing van de activiteiten die verband houden met het transport van ruwe olie goedgekeurd. Te dien einde wordt op 21 september 2004 een splitsingsvoorstel neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

In de verrichting zullen de ruwe olie activiteiten afgesplitst worden van CMB en ingebracht worden in Euronav nv. Als gevolg van deze verrichting zullen aan alle aandeelhouders van CMB nieuwe aandelen Euronav toegekend worden.

CMB heeft reeds een aanvraag tot ruling ingediend bij de Dienst voor voorafgaandelijke beslissingen van de Federale overheidsdienst Financiën, teneinde bevestiging te krijgen van de fiscale neutraliteit van de beoogde verrichting.

Verder zal CMB een aanvraag indienen bij Euronext Brussel voor de afzonderlijke notering van de aandelen van Euronav nv, onder voorbehoud van goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. Vermelde verrichting zal uitgebreid toegelicht worden in een prospectus die ter goedkeuring aan de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen zal voorgelegd worden.

De datum van de buitengewone algemene vergadering, die over de splitsing zal beslissen, zal op 26 oktober 2004 door de raad van bestuur vastgelegd worden en hangt o.a. af van het bekomen van een positieve beslissing van de Dienst voor voorafgaandelijke beslissingen.

Bron : CMB