Ingezonden persbericht


Stijlvol vormgegeven Samsung laserprinters blijven sterk presteren

Drie aanwinsten in Samsung s laserprinterlijn voor thuisgebruik en MKB

Delft, 14 september 2004 - Samsung Electronics, wereldwijd toonaangevend in IT-producten, breidt haar laserprinterlijn uit met drie modellen. Met een personal, netwerk- en een multifunctionele printer versterkt Samsung haar succesvolle lijn, waarmee zij in één jaar een stevige positie op de Nederlandse markt heeft veroverd. De drie nieuwe aanwinsten zijn uitgerust met de veelbekroonde lasertechnologie van Samsung en kenmerken zich door een optimale combinatie van sterke prestaties, betrouwbaarheid, efficiency en stijlvol ontwerp. Aan het einde van 2004 verwacht Samsung op de Nederlandse markt van monochrome laserprinters naar de derde plaats op te klimmen.

Personal laserprinter: ML-1520
De personal laserprinter ML-1520 van Samsung is afgestemd op de uiteenlopende behoeften van gebruikers op de particuliere en MKB-markt. De ML-1520 beschikt over een afdruksnelheid van 14 pagina s per minuut en een afdrukkwaliteit van 600x600 dpi. Daarbij kan met de praktische Toner Save -knop tot maar liefst 40% toner worden bespaard. Het geluidsniveau van de printer is zeer laag: minder dan 35 decibel in de stand-by stand en nog geen 52 decibel tijdens het printen. De in vergelijking tot zijn voorganger sterk verbeterde personal laserprinter beschikt over een stevig standaard geheugen van 8 MB en een papierlade voor 250 pagina s en uiteenlopende papierformaten, zoals enveloppen, etiketten en diverse indexkaarten. De ML-1520 heeft een compact en stijlvol ontwerp en is uitgevoerd in een frisse witte kleur. Verder biedt de printer een groot aantal uitbreidingsmogelijkheden. De ML-1520 is vanaf oktober beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van ¬ 139,00, inclusief BTW en twee jaar on site garantie.

Netwerkprinter: ML-2250
De Samsung netwerkprinter ML-2250 is de ideale oplossing voor netwerken in kleine en middelgrote kantooromgevingen met meerdere gebruikers. De printer levert hoge prestaties tegen relatief lage kosten. De ML-2250 verwerkt in een snel tempo en met het grootste gemak zelfs de grootste printopdrachten dankzij een supersnelle USB 2.0 interface, een flink standaard geheugen van 16 MB (uit te breiden tot maar liefst 144 MB) en een printsnelheid van 20 pagina s per minuut. Dat combineert de printer met een hoge afdrukkwaliteit van 1.200 dpi. De ML-2250 is zuinig in het gebruik. De standaardtoner biedt een gebruiksduur van 5.000 pagina s, wat ongekend lang is in vergelijking met zijn concurrenten. De ML-2250 beschikt over een papierlade voor 250 pagina s en kan worden uitgebreid met een tweede cassette voor nog eens 250 pagina s. De laserprinter is met slechts vier muisklikken (zonder opstarten PC) snel en eenvoudig te installeren en bijzonder gebruiksvriendelijk in het onderhoud. De ML-2250 is medio september beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van ¬ 279,00, inclusief BTW en twee jaar on site garantie. De uitvoering ML-2251N wordt inclusief netwerkkaart geleverd en kost ¬ 359,00.

Multifunctionele printer: SCX-4100
De Samsung SCX-4100 is s werelds meest compacte multifunctionele printer, die bovendien opvallend gebruiksvriendelijk is. Met afmetingen van slechts 422x400x239 mm kan de SCX-4100 makkelijk op elk bureau worden geplaatst. Hierdoor is een kopieer-, print en faxfunctie altijd binnen handbereik en kan het logge kopieerapparaat uit het kantoor worden verbannen. De SCX-4100 weet snelheid en kwaliteit goed te combineren met een print- en kopieersnelheid van 14 pagina s in A4-formaat per minuut en een resolutie van 600x600 dpi. Bijzonder aan de SCX-4100 is de zogenoemde 2-sides-in-1 -kopieerfunctie waarmee dubbelzijdige scans of pagina s op een en dezelfde pagina kunnen worden gekopieerd. Verder biedt de SCX-4100 tal van andere praktische editing-functies, zoals Optical Character Recognition (OCR), waarmee gescande documenten kunnen worden omgezet naar bewerkbare rich text -bestanden, Auto-fit, Clone Copy en Poster Copy. Met de laatste functie kunnen documenten op A4-formaat tot 300% worden vergroot. De SCX-4100 is vanaf heden beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van ¬ 249,00, inclusief BTW en twee jaar on site garantie.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl .