Ingezonden persbericht


SCOPE CRM ondersteunt de Wfd (Wet financiële dienstverlening)

Schiphol-Rijk, 10 september 2004 - Schiphol-Rijk, 10 september 2004 - SCOPE CRM ondersteunt de implementatie van de Wfd in de commerciële exploitatie van financieel dienstverleners met een speciale versie van het standaard CRM-systeem. Na intensief onderzoek is de standaard CRM-software zo ingericht dat aan alle kwaliteitseisen voor registratie en controle van verkoop en advisering van financiële dienstverlening is voldaan.

Wfd
Het ministerie van Financiën werkt aan de invoering van de Wet financiële dienstverlening (Wfd). Het nieuwe wetsvoorstel bevat verregaande regels voor het aanbieden van en bemiddelen in financiële producten in Nederland. Om aan de Wfd-eisen te voldoen moeten aanbieders en bemiddelaars binnen de financiële dienstverlening aanpassingen doorvoeren in marketing, distributie en bedrijfsvoering. Het standaard CRM-systeem SCOPE ondersteunt registratie en controle van vergunningen en de deskundigheidseisen voor bestuurders en andere sleutelfiguren in verkoop en advisering bij financiële dienstverleners.

Oplossingen
Dat juist een CRM-leverancier als SCOPE een oplossing biedt voor de financiële dienstverleners ligt voor de hand omdat het SCOPE CRM-systeem al van oudsher over het datamodel beschikt om zowel de relatiegegevens als de persoonsgegevens inclusief de relevante kenmerken op te slaan. Daarnaast biedt SCOPE rapportages en overzichten om voortdurend te controleren en signaleren of er binnen de regelgeving van de Wfd wordt geopereerd.

Rapportages en overzichten kunnen worden gebruikt om relatieverantwoordelijken aan te sturen en gericht actie te laten ondernemen of er kan op centraal niveau actie worden ondernomen voor een hele groep tussenpersonen om zodoende aan de regelgeving in de Wfd te voldoen. Het door de financiële dienstverlener uitgebrachte advies wordt reconstrueerbaar opgeslagen, inclusief de bijbehorende ondertekende documenten en de als gevolg van dit advies afgenomen producten.

Naast het voldoen aan de Wfd biedt SCOPE 3.0 tevens tal van mogelijkheden om de markt van tussenpersonen en/of bemiddelaars verder te ontwikkelen en benaderen, zoals relatiebeheer en contactmanagement, segmenteren in verschillende doelgroepen, marktpenetratie en afname analyses, zoals onder andere de polisdichtheid, benaderen van doelgroepen m.b.v. direct en/of e-mailings, registreren, bewaken en opvolgen van verkoopkansen en management informatie en statistieken.

Ter introductie van de Wfd-ondersteuning in SCOPE CRM wordt een praktijkgerichte Wfd-sessie georganiseerd voor klanten en andere belangstellenden op donderdagmiddag 30 september te Schiphol-Rijk, Beechavenue 122 van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is kosteloos. Graag van tevoren aanmelden via Linda Vasconcellos 020-6554212 of l.vasconcellos@scope.nl

----------
Unquote

SCOPE marketing technology
SCOPE marketing technology is een ervaren Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van e-CRM software. SCOPE bouwt en verkoopt al meer dan 16 jaar systemen voor een effectieve ondersteuning van de klantinteractie binnen marketing-, verkoop- en serviceprocessen. Ook verzorgen we de bijbehorende werkzaamheden op het vlak van consultancy, maatwerk, installatie en implementatie, opleidingen en support services. Vanuit Schiphol-Rijk bedient SCOPE met ruim 60 medewerkers de Nederlandse markt. De klanten van SCOPE zijn actief in sectoren als financiële dienstverlening, overheid, onderwijs & gezondheidszorg, handel & industrie, media & communicatie en overige zakelijke dienstverlening. Momenteel is SCOPE ruim 8.000 eindgebruikers bij meer dan 100 middelgrote tot grote bedrijven van dienst. Het SCOPE CRM-systeem stelt relaties centraal in frontoffice en helpt om meer te verkopen of om beter diensten te verlenen. SCOPE CRM systeem organiseert doelgericht (commerciële) planningen en processen en ondersteunt elk communicatiekanaal. Voor meer informatie zie www.scope.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SCOPE marketing technology b.v.
Beechavenue 122
1119 PR Schiphol-Rijk
Postbus 12550
1100 AN Amsterdam Zuidoost
020-6554200
www.scope.nl

Afdeling Marketing & Communicatie
Esther M.M. de Vries - Communicatie/PR
020-6554223
pr@scope.nl

----------
® 2004 SCOPE marketing technology b.v. - Alle rechten voorbehouden