Gemeente Westervoort

Geboren!

Op 29 augustus 2004 is geboren: Hannah Bastiaan Lambertus, dochter van G.E. Elting en S.P.C.A.W.Trimbos

Oproep getuigen

De gemeente Westervoort wil graag weten wie met zijn auto een olielekkage heeft gehad op de rotonde van de Broeklanden. Op dinsdag 24 augustus 2004 ontdekten weggebruikers om half acht 's morgens een oliespoor dat begon op de rijbaan en het fietspad tussen C1000 en Sonnedach. Het spoor liep door tot aan de Vredenburgstraat. Graag komt de gemeente in contact met de bestuurder van de auto met olielekkage. Kunt u ons daarbij helpen? Neemt u dan s.v.p. contact op met mevrouw Jansen van de gemeente: Zij is telefonisch bereikbaar via 026-31.79.911 of met e-mail via gemeente@westervoort.nl.

Bouwaanvragen:

* Mosterdhof 104, uitbreiden woning.

Reclamevergunning:

* Dorpsplein 32, plaatsen 2 lichtreclames

Verleende bouwvergunning:

* Kloosterdreef 16-18, wijzigen en samenvoegen van 2 appartementen
* Het Ambacht 1, oprichten vuurwerk-bufferbewaarplaats

Vergadering Welstand:
Vindt om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor is de agenda in te zien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers dienen zich bij die afdeling aan te melden, telefoon 026-3179531.

Nadere informatie, onder meer over de concrete data van de verleende vergunningen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531

Overige verleende vergunningen
Voorde hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:

* Dr. Schaepmanstraat 7, voor het kappen van 1 Ceder.
* Vergunning verleend aan Bouwbedrijf H.W. Joosten B.V. voor het tijdelijk gebruik van parkeerplaatsen gelegen aan Van der Hoevensstraat voor het plaatsen van een keet, de opslag van materiaal en als toegang tot de bouw in verband met verbouw woning aan het perceel Vredenburgstraat 75 te Westervoort.
* Ontheffing verleend aan de heer E. Schultz, Mosterdhof 164 te Westervoort parkeren VW-bus voor eigen garage van het woonhuis. Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen) of 3179522 (inritvergunningen). Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank kan u over deze kosten informeren.
Bekendmaking meldingen Wet Milieubeheer
Ingevolge artikel 8.41 lid 4 van de Wet milieubeheer maken Burgemeester en Wethouders van Westervoort bekend dat een aantal inrichtingen een melding zoals bedoeld in 8.41 lid 1 van de Wet milieubeheer hebben ingediend. Het gaat hierbij om de volgende inrichtingen:

* HTV Putman BV.; melding ingevolge het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Het Ambacht 15 te Westervoort;

* Milo; melding ingevolge het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het veranderen van een inrichting op het perceel Dorpsplein 32 te Westervoort;
* Demi Automobielen BV.; melding ingevolge het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor het veranderen van een inrichting op het perceel Het Hazeland 36a-42d te Westervoort;
* Apotheek Westervoort BV.; melding ingevolge het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Broeklanden 16 te Westervoort;
* Salland Parket; melding ingevolge het Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Mollevite 11a te Westervoort;

* Flex kantoorartikelen; melding ingevolge het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Mollevite 15a te Westervoort;

* ASAF Import V.O.F.; melding ingevolge het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het veranderen van een inrichting op het perceel Het Vergun 1 te Westervoort.
* Cascando Products BV; melding ingevolge het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Het Vergun 5 te Westervoort.

Inzage stukken
De meldingen en bijbehorende stukken kunt u vanaf 8 september 2004, gedurende 2 weken inzien in het gemeentehuis (afdeling Ruimte&Samenleving), Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Bovendien kunnen op afspraak (tel. 026-3179563) de stukken op maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur ter inzage worden gelegd.

Deze bekendmaking wordt voorgeschreven door de Wet milieubeheer jo. de Algemene wet bestuursrecht.

Onherroepelijk bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ingevolge artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake de 3e partiële herziening van de voorschriften van het bestemmingsplan De Leigraaf -het aanleggen van een rotonde op de kruising van de Broeklanden en de Rivierweg- onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan ligt voortdurend voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie bij de afdeling Ruimte&Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).

Vrijstelling bestemmingsplan Emmerik

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de heer en mevrouw Leenders een verzoek hebben ingediend voor de vestiging van een praktijk voor voetverzorging in het pand Vredenburgstraat 75. De vestiging bestaat uit een pratijk voor voetverzorging in een deel (10 m²) van de uitbreiding van de woning, waarbij het overgrote deel van het pand als woonhuis in gebruik blijft. Parkeren door cliënten zal plaatsvinden op eigen terrein. De vestiging is op grond van het geldende bestemmingsplan Emmerik niet mogelijk. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gebruik te maken van een vrijstelling voor dit gebruik, op grond van artikel 19, lid 3 WRO juncto artikel 20 Bro, conform de beleidsregels die hieromtrent zijn opgesteld. Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en conform de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000, met ingang van 9 september 2004 gedurende vier weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.

Verordeningen Wet werk en bijstand (WWB)

In de vergadering van 11 oktober 2004 worden de Afstemmingsverordening, de Reïntegratieverordening en de Fraudeverordening ingevolge de Wet werk en bijstand (WWB) ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

De Afstemmingsverordening geeft het beleid aan inzake het opleggen van sancties (verlagingen van de uitkering) in verband met het niet nakomen van de verplichtingen. De Reïntegratieverordening geeft het beleid weer inzake het begeleiden van de doelgroep (bijstandsgerechtigden, personen met een uitkering ingevolge de Algemene Nabestaandenwet (Anw) en werkloze niet-uitkeringsgerechtigden (nuggers) richting reguliere arbeid. De fraudeverordening tenslotte geeft aan hoe misbruik van de uitkering zal worden voorkomen en bestreden.

Alvorens deze verordeningen door de gemeenteraad zullen worden vastgesteld liggen deze met ingang van maandag 13 september 2004 tot en met vrijdag 8 oktober 2004 ter inzage. Gedurende deze termijn is het mogelijk om schriftelijke reacties in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 40, 6930 AA Westervoort.

De verordeningen liggen ter inzage op de afdeling Sociale Zaken van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze uren op afspraak. Tijdens de gehele uitvoeringsperiode vanaf 24 augustus 2004 tot 1
* de aansluiting Broeklanden op de Rivierweg voor alle verkeer
* de route van lijndienst 69 van het openbaar vervoer via Het Ambacht - Liemersallee met aan beide zijden een tijdelijke halte bij rotonde Liemersallee - Broeklanden;
Vanaf 24 augustus 2004 tot en met 15 oktober 2004 blijft gemotoriseerd verkeer op de Rivierweg in beide richtingen mogelijk. De eerste 1,5 week met hinder in verband met de inzet van een VRI. Vanaf 18 oktober 2004 tot 1 november 2004 blijft gemotoriseerd verkeer op de Rivierweg in beide richtingen mogelijk. In verband de In het weekend van 30/31 oktober 2004 is de nieuwe rotonde gedurende 1 dag voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Hierover volgt nog nadere informatie.

* De heer M. Verploegen, uitvoerder van Heijting B.V., telefoon 06-53 789 997 of met

* De heer R. Oostendorp, gemeente-opzichter, telefoon 026-317 95 23 Westervoort werkt aan
Vervanging straatstenen op 5 plateau's
Vanaf dinsdag 7 september 2004 wordt er gewerkt aan het vervangen van straatstenen op 4 plateaus (kruisingen) van de Zuidelijke Parallelweg en die van de kruising Vaalmanstraat - Kreytierstraat. De werkzaamheden nemen per kruising ongeveer 2 á 3 dagen in beslag waardoor er in totaal ongeveer 3 weken met de vervanging gemoeid is. Achtereenvolgens wordt gewerkt aan de kruising:
1. Zuidelijke Parallelweg - Liemersallee;

2. Zuidelijke Parallelweg - Nicolaistraat;
3. Zuidelijke Parallelweg - Spoorstraat;

4. Zuidelijke Parallelweg - Vaalmanstraat;
5. Vaalmanstraat - Kreytierstraat.

Het klopt dat deze stenen er nog niet zolang liggen (de eerste zijn gelegd in 2001), maar er doen zich problemen voor ten aanzien van de stroefheid. Tijdens regenachtig weer kunnen de stenen glad worden waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De gemeente vindt dit onaanvaardbaar en heeft de fabrikant van de stenen hierop aangesproken. De fabrikant heeft uitgelegd dat het gaat om natuursteen uit Italië dat zachter is dan gebruikelijk. Door het verkeer wordt deze zachtere bovenlaag als het ware gepolijst waardoor een gladder oppervlak ontstaat. Eerst is er nog geprobeerd door middel van stralen het steenoppervlak te ruwen. Dit heeft niet tot een goed resultaat geleid.

De fabrikant neemt de verantwoordelijkheid van het probleem op zich en heeft aangeboden de stenen te vervangen door stenen met een betere stroefheid. Doordat de bovenlaag van een andere steensoort is, hebben de stenen niet de lichtgele kleur maar een terracottakleur.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:
De laatste vier kruisingen worden tijdens de uitvoering voor gemotoriseerd verkeer afgesloten.

De kruising Zuidelijke Parallelweg - Liemersallee wordt tijdens de uitvoering gedeeltelijk afgesloten. Tijdens de uitvoering is één rijbaan van de Liemersallee beschikbaar. Hierdoor blijft 'Het Ambacht' bereikbaar. De doorgang wordt ter plaatse met verkeerslichten geregeld.

Verkeer vanaf de Zuidelijke Parallelweg kan gedurende 3 dagen niet op de Liemersallee komen. Voor de wijk Broeklanden, met name voor Looyenland en Brullenweide, is er dan een omleidingsroute langs de basisschool via de Koeweide naar de Liemersallee; vanuit het centrum via de Nicolaistraat - Kreytierstraat.

Alle maatregelen en omleidingen worden met borden aangegeven. Op Looyenland en Brullenweide worden nabij de Zuidelijke Parallelweg op maandag 6 september a.s. borden geplaatst met de tekst: "Kruising Liemersallee - Zuidelijke Parallelweg vanaf 7 september afgesloten".

Werken in Duitsland

Werkt u in Duitsland maar woont u in Nederland? Dan is het spreekuur van de Euregio Rijn-Waal interessant voor u! Iedere maand geven Duitse en Nederlandse experts gratis antwoord op uw vragen over pensioenen, belastingen en sociale verzekeringen. Ook kunt u terecht voor informatie over werkeloosheidsuitkeringen, zwangerschapsverlof en kinderbijslag.

De spreekuren worden iedere 2e dinsdag van de maand georganiseerd, afwisselend in Nijmegen en Kleef.

Het eerstkomende spreekuur vindt plaats op dinsdag 14 september 2004 in Kleef. U bent welkom tussen 09.00 en 12.30 uur bij Euregio Rhein-Waal,Emmericher Straße 24 te Kleef.

Uitkomen met inkomen

Telefonisch spreekuur op het gemeentehuis iedere werkdag tussen 09.00
- 10.00 uur, tel: 31 79 630 Indien gewenst kunt u voor advies ook een afspraak maken met één van de budgetconsulenten. Tijdens het telefonisch spreekuur kunt u met alle vragen over geld en vooral het uitgeven daarvan bij een van de budgetconsulenten terecht. U kunt dan informatie inwinnen over bijvoorbeeld het volgende onderwerp.

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto, het zak- en kleedgeld van de kinderen, de huur of de hypotheek en alle mogelijke vaste lasten.

Kleedgeld voor kinderen
Kinderen van een jaar of twaalf, dertien zijn meestal al oud genoeg voor kleedgeld. Kleedgeld is een goed middel om kinderen te leren met grotere geldbedragen om te gaan. In dit stukje leest u:
* Waarom het verstandig is om uw kinderen kleedgeld te geven.
* Welke afspraken u met uw kinderen moet maken over kleedgeld.
* Hoe u een kleedgeldbedrag vaststelt.

Waarom kleedgeld?
De voordelen van kleedgeld zijn:

* U weet precies wat u per maand kwijt bent aan kleding voor uw kinderen.

* De kinderen leren hun uitgaven op hun inkomsten af te stemmen.
* De kinderen leren keuzen te maken over uitgaven.
* De kinderen leren te sparen voor grotere aankopen.

Kinderen denken vaak goed na over de manier waarop ze hun kleedgeld uitgeven. De meeste kinderen vinden hun kleding immers erg belangrijk.

De spelregels
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een paar spelregels opgesteld voor ouders die hun kinderen kleedgeld willen geven. De spelregels zijn:

* Spreek een vast kleedgeldbedrag af.

* Geef het kleedgeld op een afgesproken tijdstip. Dat kan één keer per maand zijn, of één keer per kwartaal, bijvoorbeeld wanneer u de kinderbijslag ontvangt.

* Maak afspraken over wat uw zoon of dochter van het kleedgeld moet betalen. Moeten bijvoorbeeld ondergoed, sportkleding en een winterjas ook van het kleedgeld betaald worden?
* Leg uw kind uit dat hij regelmatig moet sparen voor duurdere kledingstukken zoals een winterjas of voor schoenen. Kinderen vergeten dat nog wel eens.

* Spreek af aan welke eisen de kleding moet voldoen. Moet er ook nette kleding in de kast hangen?

De eerste tijd dat uw kind kleedgeld krijgt, kan er natuurlijk best iets misgaan. Misschien geeft uw zoon of dochter in één keer al het geld uit aan een paar hele dure sportschoenen. Een week later is er geen geld meer over om een versleten spijkerbroek te vervangen. Dan zal die broek toch nog een tijdje langer mee moeten. U hoeft dan niet meteen in te grijpen. Van zulke dingen leren uw kinderen alleen maar.

Hoeveel kleedgeld moet ik geven?
Veel ouders vragen zich af hoeveel kleedgeld zij hun kind moeten geven. Het is moeilijk om daar een precies antwoord op te geven. Als u de hoogte van het kleedgeld wilt bepalen, moet u eerst twee vragen beantwoorden: · Welk bedrag kunt u besteden aan kleding? Dit hangt af van uw inkomen en van wat u daarvan allemaal nog meer moet betalen (zoals huur, gas en licht en telefoon). · Wat wilt u aan kleding uitgeven? Vindt u kleding heel belangrijk of juist niet? Als u helemaal geen idee heeft hoeveel u per maand nodig heeft voor kleding, heeft u misschien iets aan deze cijfers. De meeste jongeren besteden tussen de 25,- en 75,- per maand aan kleding en schoenen. Dit zijn gemiddelde bedragen. U hoeft zich daar dus niet aan te houden. Maar als uw kind zelf zijn kleding gaat kopen, heeft hij minstens 38,- per maand nodig.

Rekening houden met andere uitgaven
U wilt uw kinderen natuurlijk genoeg kleedgeld geven. Maar wat u genoeg vindt, kan uw zoon of dochter veel te weinig vinden. Kinderen hebben vaak een dure smaak. Maar u heeft nog meer uitgaven waar u rekening mee moet houden. Het is dus heel goed mogelijk dat uw kinderen niet al hun kleding kunnen betalen van hun kleedgeld. U hoeft dan niet meteen extra geld te geven. Kinderen kunnen ook een deel van hun zakgeld gebruiken voor kleding. Of ze zoeken een baantje. En verder zullen ze toch moeten leren uit te komen met een bepaald budget. Dat moeten ze later ook.