Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 10-09-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Beneluxlaan vond donderdagavond een beroving uit een auto plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 22.30 uur reed een 25-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto over de Beneluxlaan vanuit de richting van het 5 Meiplein in de richting van het 24 oktoberplein. Op het moment dat de vrouw voor het rode verkeerslicht moest stoppen werd plotseling haar raam aan de passagierszijde door een onbekende man ingeslagen. De man griste direct haar tas van de voorstoel af en rende weg in de richting van het

5 Meiplein.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Te snel door bebouwde kom

UTRECHT Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur hield de politie op de Koningsweg een radarsnelheidscontrole. In totaal werd de snelheid van 822 voertuigen gemeten. Bijna 40% van de bestuurders (307) reed sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 84 km/uur.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Op het Stationsplein heeft de politie twee mannen aangehouden voor onder andere heling.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee mannen zich verdacht gedragen op Hoog Catharijne. Op het moment dat de agenten het tweetal wilde controleren rende zij weg. Op het Stationsplein werden de mannen 18 en 20 jaar oud en beiden afkomstig uit Papendracht aangehouden. De oudste man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Op het bureau bleek dat de verdachten in het bezit waren van een grote hoeveelheid cd-bonnen, sim-kaarten en telefoonkaarten. Het tweetal werd ingesloten voor verhoor.

Minderjarige autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden voor het stelen van een auto.

Agenten van het politie district Nieuwegein zaten twee jongens op de hielen die een gestolen auto hadden achtergelaten op de Utrechtsestraatweg. Het tweetal 15 en 16 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht was weggerend in de richting van de Remiseweg. Getuigen belden naar de politie om te melden dat de twee inmiddels in de richting van de Papendorperbrug waren gelopen en zich in de buurt hadden verstopt.

Ter plaatse troffen de politieagenten uit de stad Utrecht de twee verdachten in het gras onder het viaduct onder de Rijksweg A12 aan. De jongens werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.