ST. BONT VOOR DIEREN

Anti bont actie Frans Molenaar

Persbericht

Vogelverschrikkers wachten gasten bontcouturier op Bontbitchboulevard voor Amstel Hotel

Amsterdam, 6 september 2004 Bont voor Dieren voert vanavond actie bij het Amstel Hotel in Amsterdam, waar Frans Molenaar zijn najaarscollectie showt.
De straat voor het Amstel Hotel wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot bontbitch boulevard of broken animal dreams. De gasten van de bontcouturier worden ontvangen door een bonte parade van vogelverschrikkers, waarin een aantal van Molenaars bontdragende klanten een hoofdrol speelt. Deze bontbitchparade wordt muzikaal omlijst door de muziek van Urbanus: Madammen in een bontjas zijn gemeen.Bont voor Dieren roept de klanten van Molenaar op hun verantwoordelijkheid te nemen en de creaties met bont te boycotten. De actie begint om 19.30 u .voorhetAmstelHotelinAmsterdam.

Frans Molenaar schuwt het gebruik van vossen, nertsen, chinchillas en andere prachtige dieren niet. Integendeel, Molenaar zet zijn ontwerpmessen schaamteloos in de vachten van pelsdieren, om zo zijn creaties een luxe uitstraling te geven.
Terwijl heel Nederland lekker aan het nazomeren is en de mussen van de warmte nog net niet van het dak vallen, doet Molenaar zijn best om zoveel mogelijk mensen aan het bont te krijgen. Met de actie wil Bont voor Dieren de verantwoordelijkheid voor het enorme dierenleed achter de bontcreaties ook bij de kopers leggen. Anno 2004 kun je niet meer beweren dat je niet weet hoeveel dierenleed er schuilgaat achter bont.

In ons land alleen al sterven op fokkerijen elk jaar 3 miljoen nertsen en 20.000 vossen. Deze roofdieren lijden in gevangenschap aan allerlei welzijnsproblemen omdat hun natuurlijke gedrag niet past in een kooitje. Het fokken van vossen wordt dan wel in 2008 verboden, de handel gaat door. Voor de garnering van kleding wordt veel vossenbont gebruikt.
Ook wordt in Nederland bont verkocht afkomstig van dieren die in Amerika of Rusland met gruwelijke wildklemmen zijn gevangen en vervolgens door de pelsjager worden doodgeschopt of doodgeslagen. De bontproductie is in strijd met de wensen van een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking, zo blijkt keer op keer uit opinie-peilingen. Een voorgenomen wetswijziging om de nertsenfokkerij te verbieden, werd door het Kabinet Balkenende van tafel geveegd.

Bont rechtvaardigt geen enkel dierenleed omdat er vele mooie en warme alternatieven voor zijn.

Meer informatie:
drs Lieke Keller, directeur, tel. (020) 676 66 00 of mobiel 06 12 66 71 07


06 sep 04 10:01