Productschap Margarine



01.09.2004

VWA maakt terughaalacties openbaar op website

Consumenten kunnen vanaf vandaag openbare terughaalacties van levensmiddelen en consumentenartikelen terugvinden op de website van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Het gaat om terughaalacties van producten die mogelijk een risico voor de gezondheid vormen.

Het bedrijf kondigt de actie ook zelf aan via een publiekswaarschuwing. De VWA wil bijdragen aan de toegankelijkheid van deze informatie door een logische vindplaats te bieden voor consumenten. Bovendien moeten bedrijven vanaf 1 januari 2005 terughaalacties melden bij de VWA. Dit is in Europese regelgeving vastgelegd.

De VWA wil het publiek steeds beter inzicht geven in alle activiteiten die de veiligheid van voedsel en consumentenproducten moeten bevorderen. Het publiceren van terughaalacties is daar een volgende stap in.

In de rubriek Terughaalacties vermeldt de VWA ook de richtlijnen voor het opstellen van een publiekswaarschuwing. Bovendien kunnen bedrijven er een handreiking vinden voor het organiseren van een terughaalactie. In Europees verband werd door bedrijfsleven en overheid een gids samengesteld voor terughaalacties van consumentenartikelen. Ook deze gids is terug te vinden in de rubriek Terughaalacties.

Bekijk de rubriek Terughaalacties.