Time : 4:03:51 PM
Date : Thursday, September 02, 2004
Sender Name: Flanders Foreign Investment Office (FFIO)

Vlaanderen behoort tot de Europese Regio's van de Toekomst

Brussel - (2 September 2004) - Volgens fDi magazine is Vlaanderen voor de Benelux de Europese Regio van de Toekomst. Hiermee dingt Vlaanderen mee om voor 2004-2005 Europa's Regio van de Toekomst te worden.
fDi magazine, een tijdschrift uit de Financial Times Business-groep, heeft een experten-panel aan het werk gezet om de winnaars in deze competitie aan te duiden. Vlaanderen kwam als grote winnaar uit de bus in de sub-regio Benelux. Vooral het economisch potentieel en de kwaliteit van de scholen en universiteiten in Vlaanderen werden geloofd.
Pascal Walrave, directeur van de Dienst Investeren in Vlaanderen (Flanders Foreign Investment Office - FFIO), zegt dat de overwinning van Vlaanderen mede te danken is aan de uitstekende transport- en communicatie-infrastructuur, de hoge kwaliteit van haar beroepsbevolking en de unieke locatie in het hart van de Europese economie. Deze overwinning bewijst dat Vlaanderen een aantrekkelijke regio is om in te investeren.
De wedstrijd Europese Steden en Regio's van de Toekomst bestaat uit drie delen. De eerste fase duidt de beste locaties aan in 19 sub-regio's. De volgende fase zal een winnaar aanduiden in vijf bredere geografische regio's: Noord-, Oost-, West-, Centraal- en Zuid-Europa.
De finale fase zal uiteindelijk de Europese Stad en Regio van de Toekomst aanduiden. Daarnaast zullen ook winnaars aangeduid worden in thematische categorieën. Al deze winnaars zullen aangekondigd worden in de oktober/november editie van fDi magazine.

Contactpersoon FFIO:
Els Renders, Database Marketing Manager
e-mail: els.renders@ffio.com
Tel.: +32 2 227 53 43
Mobile: +32 477 46 95 14

www.ffio.com
www.fdimagazine.com

URL: http://www.ffio.com http://www.fdimagazine.com