Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 2 september 2004

* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdag van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds een bromfietscontrole, waarbij motorrijders de te controleren brommers en hun berijders oppikten en hen naar de controleplaats van het politiebureau aan de Schiedamseweg brachten. In totaal werden 58 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 56 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overschrijding constructiesnelheid, teveel geluid, geen bromfietscertificaat, verkeerde plaat, geen helm op en diverse technische gebreken.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN HILLESLUIS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis. Tussen twee en twaalf uur werden in totaal 226 personen op straat gefouilleerd en 39 auto's gecontroleerd. Eén persoon werd aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie, terwijl een ander persoon naar het politiebureau werd overgebracht, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets en gebruikershoeveelheden verdovende middelen. In beslag genomen werden zeven steekwapens.


* ACHTTIENJARIG DUITS MEISJE VERDRONKEN
HOEK VAN HOLLAND - Woensdagavond rond zes uur werd alarm geslagen op het strand, toen een achttienjarig Duits meisje in moeilijkheden kwam in zee. De KNRM-reddingsbrigade 's Gravenzande en de Strandwacht Hoek van Holland slaagden er in het meisje uit zee te halen. Direct werd gestart met reanimatie, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis te 's-Gravenhage. Personeel van de traumaheli verleende assistentie. Om half negen overleed het meisje alsnog aan de gevolgen van de verdrinking.
De vrienden, waarmee het meisje op het strand verbleef, werden opgevangen door politiepersoneel.


* IN DE VOORUIT IN PLAATS VAN DE ACHTERUIT: AUTO TEGEN GEVEL WONING

BLEISWIJK - Een 89-jarige automobilist uit Bleiswijk moet binnenkort bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een rijtest afleggen om te controleren of de man nog in staat is om een auto te besturen. Woensdagmiddag rond drie uur ging het namelijk helemaal mis in de Frans Halslaan. De hoogbejaarde Bleiswijker wilde achteruit wegrijden uit een parkeerplaats, maar had de versnelling in de vooruit staan. Na een flinke dot gas schoot zijn auto naar voren over een stukje trottoir, daarna dwars door een heg en belandde via de tuin tegen de gevel van een woning, die evenals zijn auto behoorlijke schade opliep. Doordat de airbags van de auto uitklapten liep de Bleiswijker licht borstletsel op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.


* INGEREDEN OP STILSTAANDE FILE
BERGSCHENHOEK - Woensdagavond rond half zeven lette een 34-jarige automobilist uit Pijnacker even niet op op de Provincialeweg N209, ter hoogte van Bergschenhoek, en reed met zijn auto in op een daar stilstaande file. Door de aanrijding, waarbij in totaal drie auto's waren betrokken, kwam een 22-jarige bestuurder uit Schiedam bekneld in zijn auto te zitten.
Het slachtoffer moest door brandweerlieden uit de auto worden bevrijd en werd, na gestabiliseerd te zijn door ambulancepersoneel en dat van de Medische Urgentiehelikopter, met diverse verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.


* STEEKPARTIJ
RHOON - Donderdagmorgen omstreeks kwart voor vier raakte tijdens een steekpartij in een woning aan het Ghijseland een 41-jarige bewoner gewond. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met zijn 35-jarige vrouw. Tijdens de woordenwisseling werd de man in zijn been gestoken. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De vrouw werd verhoord.


* FLY-OVER KLEINPOLDERPLEIN URENLANG AFGESLOTEN NA GEKANTELDE

TANKWAGEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond half twee kantelde op de fly-over van het Kleinpolderplein een tankwagen, geladen met 30 ton glucosestroop. De combinatie kwam van de noordbaan van de Rijksweg A20 en wilde naar de Rijksweg A13, richting Delft. Door nog onbekende oorzaak ging de tankwagen in de bocht op zijn kant, waarbij de negentienjarige bestuurder uit Schildwolde en een 43-jarige bijrijder uit Halfweg bekneld in hun cabine kwamen te zitten.
Beiden werden door brandweerlieden uit hun benarde positie bevrijd en vervolgens door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Na behandeling aan lichte verwondingen konden beiden het ziekenhuis weer verlaten. Na het weer op de wielen zetten van de combinatie en het schoonmaken van het wegdek kon de fly-over rond zes uur woensdagmiddag weer voor het verkeer worden opengesteld. Als gevolg van de afsluiting ontstonden tijdens de spits kilometers lange files.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
BLEISWIJK/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek ontmantelde woensdagmorgen een hennepkwekerij in een woning aan de Kruisweg in Bleiswijk, terwijl collega's van het district Rotterdam-Centrum dat woensdagmiddag deden in een woning aan het Pompenburg.
In de woning aan de Kruisweg werden 289 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 32-jarige bewoner wordt op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt. In de woning aan het Pompenburg werden 673 hennepplanten en de groei-apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij, een 32-jarige Rotterdammer, werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
Donderdagmorgen kort na acht uur werd door twee gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen een overval gepleegd op een supermarkt aan de Maaskade. Door de twee overvallers werd een aantal in de zaak zijnde personeelsleden gekneveld, waarna beiden er vandoor gingen met een geldkistje, met daarin een nog onbekend geldbedrag.


* OVERVAL WONING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond werden een 22-jarige man en een achttienjarige vrouw, beiden afkomstig uit Capelle aan den IJssel, in hun woning aan het Reviusrondeel overvallen. De overvallers drongen de woning binnen, waarna de slachtoffers onder bedreiging van een vuurwapen hun geld, sieraden en mobiele telefoons moesten afgeven. De afdeling Opsporing van district Oost stelt een nader onderzoek naar dit misdrijf.