Gemeente Dongen


Wet bescherming persoonsgegevens beschermt uw privacy 02-09-2004 11:00 Weet u wat er met uw persoonsgegevens gebeurt?
Uw persoonsgegevens staan, vaak zelfs zonder dat u zich daarvan bewust bent, bij diverse instellingen geregistreerd. Uw verzekeringsmaatschappij, de bibliotheek, de supermarkt en honderden ander instellingen hebben of vragen uw persoonsgegevens. Ook bij de gemeente staan deze gegevens geregistreerd. Om te garanderen dat er zorgvuldig mee wordt omgesprongen, is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in het leven geroepen.

De Wbp stelt regels om de privacy van alle burgers te beschermen en geeft u als burger het recht om te weten wat er met uw persoonsgegevens gebeurt. Ook heeft u de mogelijkheid om uw persoonsgegevens in te zien en te wijzigen. In sommige gevallen kunt u bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens.

Zorgvuldig
De gemeente Dongen voldoet inmiddels aan de wettelijke eisen die de Wbp stelt en gaat uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Ze worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn vastgelegd en worden alleen aan derden verstrekt als dit voor het doel van de verwerking noodzakelijk is of als u hier uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Als u uw gegevens bijvoorbeeld heeft ingevuld voor het aanvragen van een vergunning worden deze niet gebruikt om folders toe te sturen. Ook worden de gegevens niet langer bewaard dan nodig is voor het doel waarvoor ze verwerkt worden.

Recht op inzage
Indien u inzage wenst in de verwerking van uw persoonsgegevens dan kan dit middels het invullen van een formulier.
Dit formulier kunt u vinden op de site van de gemeente Dongen onder ..

U kunt ook een formulier aanvragen bij de WBP-coördinator, mevr. A. van Gool.
De gemeente moet binnen vier weken een overzicht van de gegevensverwerkingen aan u geven. Ook moet de gemeente informatie verstrekken over de herkomst van de gegevens, over het doel van de verwerkingen en over de ontvangers van de gegevens. Voor de verstrekking van de gegevens wordt een vergoeding van maximaal 4,50 gevraagd, mits de verstrekking niet meer dan 100 blz. bedraagt.

Meer informatie
Voor meer informatie over het inzien en wijzigen van persoonsgegevens kunt u contact opnemen met de WBP-coördinator, tel. 38 32 20 of via e-mail adres: avgool@dongen.nl.
Wilt u meer weten over de Wet bescherming persoonsgegevens, dan kunt u ook kijken op de website van het College bescherming persoonsgegevens, www.cbpweb.nl