Rabobank Nederland

Eerste rit Van Gogh Museumbus & opening Atelier Rabobank Nederland, 02/09/2004 10:59
---

Op 2 september 2004 is de eerste rit van de Van Gogh Museumbus een feit. Basisscholieren uit Alblasserwaard-Lekstreek hebben de primeur. De leerlingen worden met een Amerikaanse schoolbus, vormgegeven in Van Gogh-stijl, opgehaald en naar het Van Gogh Museum in Amsterdam gebracht. Tijdens de rit naar Amsterdam wordt er lesgegeven door een museumdocent en wordt er een film vertoond over het Van Gogh Museum waar Kim Lian van der Meijde en Loes Luca de hoofdrollen in spelen. Bij aankomst worden de scholieren feestelijk ontvangen en wordt het vernieuwde Atelier geopend. Vervolgens krijgen de leerlingen een rondleiding door het museum en een workshop 'Maak je eigen Van Gogh' in het Atelier.

De Van Gogh Museumbus is onderdeel van een educatief project dat het Van Gogh Museum lanceert in samenwerking met promoting partner Rabobank. Dankzij dit initiatief krijgen jongeren tussen 11 en 12 jaar (groep 7 en/of 8) de kans om oog in oog te staan met de originele kunstwerken in het Van Gogh Museum en iets te leren over Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Voor meer informatie over de Van Gogh Museumbus, zie www.vangoghmuseum.nl.

Partnership Van Gogh Museum-Rabobank Het stimuleren van Nederlands bezoek aan het Van Gogh Museum is een van de doelstellingen van het vijfjarige partnership tussen het Van Gogh Museum en de Rabobank, aangegaan op 1 januari 2003. Verder willen het Van Gogh Museum en de Rabobank dat een zo breed mogelijk publiek kennis kan maken met het werk van Van Gogh. De vrijdagavondopenstellingen zijn daar een eerder uitvloeisel van. Met de Van Gogh Museumbus krijgt de schoolgaande jeugd de kans om het museum te ontdekken.