Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 september 2004

Automobilist aangehouden

Politie houdt een automobilist aan nadat die er na een stopteken met hoge snelheid vandoor was gegaan

OIdenzaal

Woensdagmorgen 1 september omstreeks 08.30 uur reden surveillerende politieagenten over de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal. Voor hen reed een auto, waarvan de bestuurder geen autogordel droeg. De agenten gaven de man een stopteken. De bestuurder stopte niet maar ging er met verhoogde snelheid vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet. De bestuurder van de auto bracht het overige verkeer in gevaar door met onverminderde snelheid kruisingen over te steken en vluchtheuvels links te passeren. Bij een van de verkeerslichten negeerde hij het rode licht. De man reed op een gegeven moment ruim 100 km per uur, daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. Diverse automobilisten moesten vol op de rem om een aanrijding met de auto te voorkomen. De politieagenten namen enige afstand om de bestuurder niet op te jagen en het overige verkeer niet in gevaar te brengen. In de omgeving van de St. Josephstraat zette de man zijn auto aan de kant en vluchtte te voet verder. De agenten onderzochten de omgeving en vonden de 20-jarige bestuurder even later in de Tulpstraat, waar hij zich tussen enkele coniferen had verstopt. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij niet was teruggekeerd van een proefverlof. De verdachte gaf aan dat hij er daarom vandoor was gegaan toen hij de politie die morgen zag. De politie heeft het rijbewijs van de 20-jarige bestuurder ingevorderd en de auto, die op naam van zijn moeder staat, in beslag genomen. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-108353)

Fietser gewond

Fietser komt ten val na aanrijding met andere fietser

Bentelo

Woensdagmiddag 1 september vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats tussen twee racefietsers op het fietspad van de Bentelosestraat in Bentelo. Beide mannen waren met een groep aan het fietsen. Een van hen, een 42-jarige man uit Enschede, kreeg op een gegeven moment last van verzuring en schudde zijn linkerbeen uit. Hierbij week hij iets uit naar links. Hierdoor raakte de fietser achter hem, een 65-jarige man uit Enschede, met het voorwiel van zijn fiets het achterwiel van de fiets van de 42-jarige en kwam ten val. De 65-jarige man droeg als enige geen helm. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en been en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-108601)

Gordelcontroles

Politie houdt op verschillende locaties in Hengelo gordelcontroles

Hengelo

Woensdag 1 september werd van 13.30 tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op twee locaties in Hengelo. Op de Boekweitweg werden 106 bestuurders gecontroleerd. 13 personen droegen geen gordel en werden hiervoor bekeurd. Op de Pruisische Veldweg werden 148 passanten gecontroleerd. 12 personen droegen geen gordel en kregen een bon. Van 19.00 tot 19.30 uur werden op het Berfloplein 4 bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen. (04-108753)

Controle op vrachtverkeer

9 processen-verbaal opgemaakt wegens overladen vrachtwagens

Hengelo

De politie hield woensdag 1 september van 10.00 tot 15.00 uur in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een controle op het vrachtverkeer. De aandacht was gericht op de lading van de voertuigen. Van de 19 gecontroleerde voertuigen bleken er 9 te zwaar beladen. De hoogst gemeten overlading was 65%. Drie voertuigen waren zodanig zwaar beladen dat zij ter plekke moesten lossen. (04-108631)

Auto-inbraken

Op een parkeerplaats werden ruiten van vier auto's ingeslagen

Hengelo

In de nacht van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september werd op een parkeerplaats aan de Ir. Mr. Schefferlaan in Hengelo in vier voertuigen ingebroken. De ruiten werden ingeslagen. Uit een van de auto's werd een radio/cd-speler weggenomen, uit een andere auto visspullen waaronder werphengels en een visparaplu. Zover bekend werd uit de andere auto's niets weggenomen. Door de eigenaars van de desbetreffende voertuigen werd inmiddels aangifte gedaan. (04-108400)

Winkeldief aangehouden

Politie houdt winkeldief aan nadat deze was betrapt op diefstal van een tray bier en hij het personeel had bedreigd

Hengelo

Woensdag 1 september werd omstreeks 16.30 uur gemeld dat personeel van een winkel aan de Uitslagsweg in Hengelo een winkeldief had aangehouden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 22-jarige man uit Deventer, aan. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Een medewerker had eerder die middag gezien dat de man het magazijn was binnengelopen. De man vroeg de medewerker waar het toilet was. De medewerker ontdekte even later dat de buitendeur van het magazijn openstond en dat om de hoek een tray bier stond. Hij liep vervolgens op de man af en vroeg hem naar de herkomst van het bier. De man kwam met een vaag verhaal, waarop de medewerker hem vroeg mee te lopen zodat hij de zaak kon uitzoeken. Hierop werd de 22-jarige man heel agressief. Toen personeel hem wilde aanhouden, verzette hij zich en bedreigde een van de medewerkers verbaal met de dood. Er ontstond een worsteling, waarna het personeel de man onder controle kreeg en de politie belde. De verdachte heeft inmiddels de diefstal bekend. Hij is in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-108685)

Aanhouding na vernieling

Vrouw slaat uit kwaadheid ruiten van een woning in en wordt door de politie aangehouden

Goor

Woensdag 1 september kwam omstreeks 21.45 uur een melding binnen van problemen aan de R. Visscherhof in Goor. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bij aankomst een 22-jarige vrouw uit Goor naar hun toe kwam en vertelde dat zij even daarvoor met een knuppel een paar ruiten van een woning had ingeslagen. Dit werd door omstanders bevestigd. De agenten hielden de vrouw aan. De 22-jarige vrouw had even daarvoor met haar ex-vriendin getelefoneerd en dit gesprek was op ruzie uitgelopen. De vrouw was zodanig kwaad dat zij naar de woning aan de R. Visscherhof reed, waar haar ex-vriendin op dat moment was, en met een knuppel enkele ruiten insloeg. De 22-jarige vrouw is na verhoor heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-108790)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden nadat hij in de trein een medewerker van de NS een klap had gegeven en een andere medewerker aan de haren had getrokken

Hengelo

Politieagenten hielden donderdag 2 september omstreeks 00.30 uur een 19-jarige man uit Hengelo aan op verdenking van mishandeling. De 19-jarige man had in de trein gerookt en werd hierop door medewerkers van de NS aangesproken. De medewerkers gaven te kennen hem hiervoor te zullen bekeuren, waarop de man heel agressief reageerde. Hij gaf een van de medewerkers een klap en trok een andere medewerker aan zijn haren. Eenmaal in Hengelo aangekomen, bleef de 19-jarige agressief en gaf een van de medewerkers een vuistslag. Hij werd door NS-personeel vastgehouden en overgedragen aan de politie. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-108821)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --