Politie Zuid-Holland-Zuid

02/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

02-09-2004 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM - Een 32-jarige man uit Gorinchem is op 1 september op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg aangehouden. Hij zou op 23 augustus een 32-jarige vrouw uit Gorinchem met de dood hebben bedreigd. De twee hadden al langer ruzie met elkaar. De verdachte werd uitgenodigd zich op 1 september op het politiebureau te melden, wat hij deed. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

PEPPERSPRAY
DORDRECHT - Twee mannen van 20 en 19 jaar, beiden uit Dordrecht, zijn op de avond van 1 september op het Lunenburgplein aangehouden. Een agent verbaliseerde de twee, omdat de 19-jarige in het openbaar een joint rookte en zijn maat bier dronk. De twee reageerden verbaal agressief en de 19-jarige schold de agent voortdurend uit, waarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig, bleef schelden en moest geboeid worden. De 20-jarige verdachte bemoeide zich hinderlijk met de aanhouding en wilde zich na herhaaldelijke waarschuwingen niet verwijderen. Hij dreigde met geweld en daagde de agenten uit met hem te vechten. Eén van de agenten voelde zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de 20-jarige aan te houden. Beiden zijn verhoord, voor de nacht ingesloten en op 2 september in vrijheid gesteld.

DRONKEN BROMFIETSER
DORDRECHT - Een 54-jarige bromfietser uit Dordrecht is op 1 september op Karel Doormanweg aangehouden. Hij bleek veel te veel op te hebben, kreeg een rijverbod van 11 uren en kon te voet zijn weg vervolgen.