Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 02-09-2004

Rubberboot gestolen
EMMEN - Een 41-jarige vrouw deed aangifte van diefstal van een grote grijze rubberboot, merk Quicksilver 340 Sport. De boot lag vastgebonden aan de steiger achter een woning aan de Grote Stern en is in de nacht van maandag op dinsdag daar weggenomen. Zij heeft een schadepost van 1.200,-.

Aanhangwagen weggenomen
HAVELTE - Een 43-jarige vrouw uit Havelte deed aangifte van diefstal van een aanhangwagen, gevuld met puin. Dinsdagavond ontdekte zij dat de aanhangwagen, die naast de woning aan de Koningskamp stond geparkeerd, was weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Dievegges op heterdaad betrapt
ASSEN - Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan het Koopmansplein betrapte woensdagmiddag twee dames bij diefstal van kleding. De 42- en 48-jarige vrouwen uit Assen werden door de politie verhoord en kregen een proces-verbaal. De weggenomen kleding heeft een waarde van 210,-.

Politie houdt man aan na vernielingen, mishandeling en bedreigingen ASSEN - Woensdagavond werd een 24-jarige man aangehouden in de woning van zijn ouders aan de Cypreslaan. De man had zijn vader mishandeld en richtte in de woning vernielingen aan. Bij de komst van de politie verschanste hij zich op de bovenverdieping en bekogelde de agenten met huisraad. Uiteindelijk werd de man aangehouden waarbij de agenten gebruik moesten maken van pepperspray.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
BORGER - Agenten hebben woensdagavond een 40-jarige man aangehouden nadat hij zijn echtgenote mishandeld had. De man gaat het traject voor huiselijk geweld in. Niet bekend of de vrouw letsel heeft opgelopen.

Schuur afgebrand
ASSEN - Woensdagavond raakte een schuur aan het Amelterhout in brand. Gelukkig voor de 53-jarige eigenaar uit Assen waren de paarden buiten en konden de aanwezige kippen uit de schuur komen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. De schuur kan als verloren beschouwd worden.

Agenten maken einde aan overlast
ASSEN - Woensdagavond kwamen klachten bij de politie over overlast dat werd veroorzaakt door twee mannen aan het Apollopad. Zij zouden zich vervelend gedragen, bier drinken en voorbijgangers onheus bejegenen. Agenten overtuigden zich hiervan en nadat zij de mannen enige tijd geobserveerd hadden werden ze aangesproken. Eén van de mannen voldeed aan de vraag van de agenten om zich te verwijderen. De andere, een 30-jarige man uit Assen, weigerde te vertrekken. Bovendien werd hij beledigend en bedreigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94, GSM 06 - 53 23 80 59. Daarna verzorgt Bert Visser de persvoorlichting, GSM 06 - 51 61 16 29.