Gemeente Ede

nummer 175 / Ede, 2 september 2004

Mensen zo kort mogelijk in de bijstand
Randstad gaat Edese werkzoekenden aan baan helpen

Randstad Uitzendbureau gaat werk zoeken voor 70 Edenaren die een bijstandsuitkering krijgen van de gemeentelijke afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ). Randstad garandeert dat 65% van deze mensen binnen maximaal 5 maanden een arbeidsovereenomst heeft voor minimaal 9 maanden.

De mensen voor wie Randstad gaat bemiddelen zijn klanten van WIZ met redelijke kansen op de arbeidsmarkt. Nadat WIZ deze mensen aangemeld heeft, stelt Randstad binnen twee weken een plaatsingsplan op, in principe aan de hand van een intakegesprek. In de maanden daarna zoekt Randstad samen met de klant intensief naar werk. Deze periode duurt maximaal 5 maanden. Heeft de klant een baan gevonden, dan zorgt Randstad voor ondersteuning en begeleiding. Het gaat om een arbeidscontract voor ten minste 9 maanden, dus niet om uitzendwerk. De werkzoekende is verplicht om aan dit traject mee te werken.

De gemeente Ede wil dat mensen zo kort mogelijk in de bijstand zitten. Randstad heeft veel ervaring met mensen weer aan het werk helpen (reïntegreren). Samenwerking levert voor alle partijen voordeel op: de uitkeringsgerechtigden vinden sneller een baan, de gemeente is minder geld kwijt aan uitkeringen en Randstad krijgt van de gemeente een vergoeding die afhankelijk is van het succes van de bemiddeling. De samenwerking met Randstad is inmiddels van start gegaan.
---