Politie houdt verdachten van inbraak in en diefstal van auto aan

Nieuwerkerk a/d IJssel 02-09-2004 - Dankzij een oplettende buurtbewoner kon de politie op dinsdag 31 augustus rond 03.30 uur een 41-jarige man uit Capelle en een 30-jarige man uit Rotterdam aanhouden als verdachte van twee auto-inbraken gepleegd aan de Gouwe en de Vecht en diefstal van een auto gepleegd in Capelle aan den IJssel.

De buurtbewoner belde de politie dat een auto aan de Lek was gestopt en daarin zich al enige tijd twee mannen verdacht in ophielden. Er zouden tevens twee mannen zijn uitgestapt en de wijk zijn ingetrokken. De politie ging onmiddellijk terplekke en trof de Capellenaar in de auto aan. Hij had geen verklaring voor zijn aanwezigheid. Tevens wisten de agenten inmiddels dat de auto in Capelle gestolen was. De man werd aangehouden.

De Rotterdammer werd aangehouden op de Burgemeester van Heugtenlaan. Bij hem werden gestolen goederen zoals een autoradio en c.d.s aangetroffen. Deze goederen bleken te komen uit autos aan de Gouwe en de Vecht.

De verdachten worden vandaag 2 september bij justitie voorgeleid. De politie zet het onderzoek voort ook naar de twee mogelijk andere voortvluchtige verdachten.