Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding, onder invloed

Automobilist geeft geen voorrang aan fietser en is onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Een 34 jr. automobilist uit Enschede verleende woensdagmiddag 1 september om ongeveer 17.25 uur geen voorrang aan een 21 jr. fietser ook uit Enschede. De 34 jr. sloeg rijdend over de Parkweg in Enschede, rechtsaf de Kortenaerstraat in en zag daarbij de fietser over het hoofd. Materiële schade was het gevolg. Wel bleek dat de 34 jr. te diep in het bekende glaasje had gekeken. Op de vraag of hij had gedronken, antwoordde hij: "Ja, een beetje" . De 34 jr. werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 2.15 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-108703)

Aanhoudingen i.v.m. diefstal fietsen

Twee mannen aangehouden die gestolen fietsen in hun bezit hadden

Enschede

Een onderzoek had uitgewezen dat er mogelijk gestolen fietsen aanwezig waren in een garagebox aan de Westerstraat in Enschede. Woensdagavond 1 september omstreeks 20.00 uur werd daarop een en ander ter plaatse gecontroleerd en werden in een laadbak van een bus en in de garagebox in totaal zes fietsen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, aangetroffen. Van twee kon dit direct worden aangetoond. In de garagebox werd bovendien het nodige gereedschap om sloten van fietsen te halen en een doos met opengebroken sloten gevonden. Alles is in beslaggenomen. Hierop zijn twee mogelijke verdachten aangehouden die gebruik maken van de bus en de garagebox. Zij, Enschedeers van 25 en 35 jr., zijn overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (04-108695)

Bromfietscontrole

O.a. vijf bromfietsen met een te hoog vermogen van de weg gehaald

Enschede

Tijdens een motorsurveillance in de Enschedese zuidwijken, zijn woensdag 1 september tussen 14 en 21 uur, vijf bromfietsen van de weg gehaald in verband met een te hoog vermogen. Het te hoge vermogen varieerde tussen de 0,7 en 1,6 Kw. Daarnaast zijn ongeveer 15 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. het rijden door rood licht, het niet dragen van de autogordel, het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. (04-108756)

Controles eenrichtingverkeer

In verband met het tijdelijk instellen eenrichtingverkeer, extra controles

Haaksbergen

De Goorsestraat tussen St. Isidorushoeve en Haaksbergen is tijdelijk alleen te gebruiken voor verkeer vanuit St. Isidorushoeve richting Haaksbergen. Geconstateerd is dat ondanks duidelijke aanwijzingen daartoe, er toch bestuurders en bestuursters zijn die de geslotenverklaring negeren. Zo ook woensdagavond de 1e september toen 7 automobilisten cq automobilistes van een bekeuring zijn voorzien. De controles zullen de komende tijd doorgaan, een omleidingroute vanuit Haaksbergen wordt aangegeven. (04-108762)


---- --