ERNST AND YOUNG

Accreditatiestatus Ernst & Young CertifyPoint

Ernst & Young CertifyPoint krijgt accreditatiestatus Certificering informatiebeveiliging steeds belangrijker voor bedrijven

Ernst & Young CertifyPoint BV heeft onlangs van de Raad voor Accreditatie (RvA) de accreditatiestatus verkregen. Hierdoor mag Ernst & Young beveiliging van informatie door ondernemingen certificeren. Ernst & Young CertifyPoint BV is een van de weinige instanties die wereldwijd mag opereren als certificerende instelling.

Financiële instellingen, maar ook andere organisaties met veel vertrouwelijke gegevens en complexe informatiesystemen, hebben behoefte aan dergelijke waarborging. Het certificaat is het bewijs dat de organisatie voldoet aan de 'Code voor Informatiebeveiliging', ook wel BS7799-2 genoemd.

De vraag naar certificering zal de komende jaren sterk toenemen. Dit wordt mede veroorzaakt door ontwikkelingen op het gebied van corporate governance en de toenemende behoefte aan zekerheid en vertrouwen bij belanghebbenden in een organisatie. De Nederlandse overheid stelt certificering in bepaalde sectoren in de toekomst mogelijk zelfs verplicht.

'Organisaties hebben om verschillende redenen behoefte aan het certificeren van hun informatiebeveiligingsproces', zegt Roel Toppen, directeur van Ernst & Young CertifyPoint BV. 'Het certificaat draagt bij aan een positief, betrouwbaar imago. Ook kan certificering bij outsourcing een rol spelen. Een organisatie die een deel van haar IT-omgeving wil uitbesteden, stelt in een zogenaamd Request For Proposal vaak de eis dat de partij aan wie outsourcing plaatsvindt, gecertificeerd is tegen de Code voor Informatiebeveiliging. Tenslotte gaat met het in gang zetten van een certificeringstraject doorgaans ook de interne kwaliteit en beheersing van het totale beveiligingsproces omhoog.'

Het eerste certificaat is onlangs uitgereikt aan hypotheekdienstverlener STATER, wiens managementsysteem voor informatiebeveiliging nu door Ernst & Young CertifyPoint BV is gecertificeerd tegen de BS7799-2. Dit traject heeft er toe geleid dat Ernst & Young CertifyPoint BV zelf de accreditatiestatus van de RvA heeft verkregen. 'Aan bestaande en potentiële klanten van STATER geeft het certificaat een objectieve waarborg van kwaliteit. Deze kwaliteit geeft de zekerheid dat STATER op een veilige manier met de aan haar toevertrouwde gegevens omgaat, zowel door de mensen als in de systemen', aldus Rudolph Donkers, directeur van STATER N.V.

In de toekomst worden de activiteiten van Ernst & Young CertifyPoint BV mogelijk uitgebreid naar andere certificatieschema's, zoals ten aanzien van Trusted Third Party certificaten of milieugerelateerde certificaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toby Ellson, 010 406 53 64, 06 29 08 47 62


02 sep 04 10:23