Politie Groningen

Persberichten donderdag 2 september 2004

provincie Groningen 02-09-2004 -

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
Een 29-jarige man uit Groningen meldde woensdagavond bij de politie dat hij bij het uitladen van spullen in de Nieuweweg een vuistslag had gekregen van een 41-jarige automobilist uit Groningen. Aan de hand van het kenteken werd de verdachte opgespoord en aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het bureau begon de man zich te verzetten en moest hij overmeesterd en geboeid worden. De man is ingesloten voor nader verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor toegangsverbod
De politie hield woensdagmiddag in een pand van de sociale dienst aan de Eendrachtskade een 40-jarige Stadjer aan voor het overtreden van een toegangverbod. De man wilde het pand niet verlaten en moest met fysieke kracht worden overmeesterd. Hij werd geboeid naar het bureau gebracht waar hij een proces-verbaal kreeg.

Groningen: aanrijding tussen drie autos
Op het Damsterdiep vond woensdagmiddag een botsing plaats tussen drie autos. De drie bestuurders werden met divers letsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een 25-jarige automobiliste uit Groningen stond stil op het Damsterdiep om linksaf de Oliemuldersweg in te slaan toen een 18-jarige automobilist uit Garmerwolde achterop haar reed. De auto van de vrouw schoot door en raakte een tegemoet komende 31-jarige automobilist uit Groningen. De 18-jarige automobilist had last van rug, nek en benen en werd zo horizontaal als mogelijk was uit de auto gehaald. Daartoe knipte de brandweer het dak van de wagen. Twee autos werden total loss afgevoerd. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld
Een 25-jarige man uit Groningen is woensdagnacht aan gehouden voor mishandeling van zijn 23-jarige vriendin. De man verklaarde in verwarde toestand zijn vriendin mishandeld te hebben in zijn woning aan de Parallelweg. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Noorderhaven werd woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Bij de controle werden 12 bonnen uitgedeeld. Op de Rodeweg werd donderdagochtend een controle gehouden op het rijden over de busbaan. Hier werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: gestolen brommer
Bij een brommercontrole woensdagmiddag trof de politie op de Winschoterkade een 27-jarige brommerrijder uit Stadskanaal aan die reed op een bromfiets met teveel vermogen. Nadere controle leerde dat de brommer als gestolen te boek stond. Verder bleek dat tegen de Stadskanaalster een celstraf van 50 dagen openstond. Hij is overgedragen aan justitie en naar de gestolen brommer wordt nader onderzoek ingesteld.

Ter Apelkanaal: botsing auto tegen vrachtauto
Bij het afslaan vanaf de AG Wildervanckweg verleende een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hartwerd woensdagochtend geen voorrang aan een tegemoet komende 61-jarige automobilist uit Ter Apel. De automobilist en zijn 62-jarige echtgenote werden voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Beide voertuigen zijn weggesleept door een berger.

Marum: politiepost naar ander adres
De politiepost van Marum is met ingang van 2 september 2004 verplaatst van Molenstraat 1 naar het nieuwe onderkomen aan de Wendtsteinweg 5 in Marum. De post is op iedere werkdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur, behalve op woensdag. Woensdag 1 september heeft de verhuizing plaatsgevonden. Inwoners van de gemeente Marum die aangifte willen doen, of een gesprek met de politie willen kunnen daar gedurende de openingstijden terecht. Buiten deze kantooruren kan men op iedere werkdag terecht bij het bureau van de basiseenheid Leek aan de Waezenburglaan 31 (8.30 tot 17.00 uur). Telefonisch is de politie 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoed als elke seconde telt 112. In alle andere gevallen 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: alcomobilist rijdt achteruit tegen boom
Een 55-jarige automobilist uit Hoogezand heeft woensdagavond zijn auto achteruit tegen een boom gezet. Het voorval gebeurde op de Hoofdstraat in zij n woonplaats. De man zette de auto vermoedelijk per ongeluk in zijn achteruit. Een mogelijke oorzaak was zijn alcoholgebruik van 1.6 promille, meer dan drie keer de maximum toegestane van 0.5 promille. Hij is voor onderzoek aangehouden waarbij het promillage bleek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Garrelsweer: gewonden bij ongeval
Bij een ongeval op de Rijksweg bij Garrelsweer zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. Het betrof de twee inzittenden, een 17 jarige inwoonster van Termunten en een 19-jarige inwoonster van Bierum, die meereden in de personenauto van een 22-jarige inwoner van Delfzijl. Beide slachtoffers zijn met rug- en ademhalingsklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Delfzijl en Groningen. De 22-jarige bestuurder bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval waarbij de auto na een slip in de sloot belandde is onduidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Zuidwolde: verkeerscontrole
Bij een grote verkeerscontrole op de N46 ter hoogte van Zuidwolde zijn woensdag 750 voertuigen gecontroleerd op technische gebreken, de kentekenbewijzen en de wegenbelasting. Tevens werden 200 voertuigen gecontroleerd op rode diesel en moesten ruim 400 bestuurders een alcoholtest afleggen. Er werden ten aanzien van de diesel en alcoholcontrole geen overtredingen geconstateerd. Wel werden 58 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen als het niet tonen van het rijbewijs (13), ongeldige APK-keuring(9, gladde band (5), geen inschrijving eigen vervoer (5), uitstekende lading of lading die los lag (5), overtreding vervoer organische stoffen (2), slechte losbreekinrichting aanhangwagen (2) en andere kleinere overtredingen (26). De controle werd gehouden door de politie, de douane, Rijksdienst voor het wegverkeer
.