Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB Alarmcentrale: drukste zomer ooit

Het afgelopen zomerseizoen heeft de ANWB alarmcentrale meer hulpverleningen verricht dan voorgaande jaren. In het totaal steeg het aantal hulpverleningen met bijna 2 %. In de drukste weken van de zomer waren de pieken met hulptelefoontjes 10 % hoger dan in 2003. Dat blijkt uit de evaluatie van de ANWB alarmcentrale van het zomerseizoen.

Uit Turkije kwamen dit jaar maar liefst 20 % meer meldingen. Veel mensen belden de alarmcentrale uit dat land met maag- en darmklachten. Ook uit Tsjechië kreeg de ANWB meer hulpvragen. Het aantal meldingen uit dat land steeg met 18 %.

Vakantieland nummer één, Frankrijk, noteerde een lichte daling van het aantal hulpverleningen. Duitsland kreeg 11 % meer hulpverleningen te verwerken. Dat land is naast verblijfsland ook doorreisland voor bestemmingen aan de Middellandse Zee en Oost-Europa. De verwachting is dat in het nazomerseizoen de drukte nog wel even aan zal houden. Berichten over een groot aantal lastminute-boekingen richting zonnige bestemmingen kunnen de alarmcentrale veel werk opleveren.

Om de hulpverlening aan ANWB-leden te verbeteren heeft de ANWB gedurende een maand wegenwachten gestationeerd in Frankrijk en Italië. Deze wegenwachten hebben in de zomer ruim 500 Nederlanders met hun voertuig geholpen. Deze service werd door de leden zeer gewaardeerd.

De top vijf van landen met de meeste hulpverzoeken is: Frankrijk, Duitsland, Spanje, België en Italië.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Femke Wouters/Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)


---
Disclaimer

E-mail wordt door ANWB niet gebruikt voor het aangaan van externe verplichtingen. Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor geadresseerde(n). Indien deze e-mail onverhoopt niet voor u is bestemd dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afzender en daarna het bericht te vernietigen. Deze e-mail mag niet worden doorgestuurd, openbaar gemaakt of verveelvoudigd worden zonder de toestemming van de afzender.
ANWB betracht grote zorgvuldigheid bij het verzenden van e-mails. ANWB kan echter niet garanderen dat deze e-mail juist, volledig, tijdig en virusvrij wordt overgebracht. In een dergelijk geval is ANWB op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade, direct dan wel indirect, in welke vorm dan ook.

ANWB B.V.

---