Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Medaille-uitreiking SFIR 2

De Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Ruurt Klaver, reikt donderdag 2 september op marinevliegkamp Valkenburg de Herinneringsmedaille Vredesoperaties uit aan 700 militairen. De militairen maakten van november 2003 tot maart 2004 deel uit van de Stabilisation Force Iraq 2 (SFIR2).

De militairen van SFIR2 hebben bijgedragen aan de stabiliteit en veiligheid in de provincie Al Muthanna door het oprichten van nieuwe Irakese veiligheidsorganisaties. Ook hebben de militairen meegewerkt aan de wederopbouw in de regio door middel van civiele projecten. Tegelijk met de medaille-uitreiking op marinevliegkamp Valkenburg worden deze herinneringsmedailles aan 50 mariniers op Curaçao en Aruba uitgereikt. Zij maakten ook deel uit van SFIR2 en zijn na terugkeer overgeplaatst naar de Nederlandse Antillen en Aruba.

Nederland levert sinds juli 2003 een bijdrage aan de stabilisatiemacht in Irak. De hoofdtaak van SFIR is het zorgen voor de veiligheid en stabiliteit in de provincie Al Muthanna in het zuid-oosten van Irak. SFIR2 bestond uit een bataljon mariniers aangevuld met militairen van de andere drie krijgsmachtdelen.